Ja här får man läsa att en restaurang i närheten fått besök av miljö- och byggnämnden.
Kopierat från tidningen:
"Redan vid två kontrollbesök 2010 upptäcktes att kött tinades upp i rumstemperatur över natten och det fanns också brister i rutinerna för kontroll av tid- och temperaturförhållanden.
Vid en kontroll några veckor senare upptäcktes att man fortfarande tinade upp kött i rumstemperatur. Personalen hade heller ingen kunskap om hur kött ska tinas upp på en restaurang. På grund av detta förelades restaurangen att förbättra hygienen och ett vite sattes upp.
Vid två ytterligare inspektioner samma år hade personalen fortfarande dålig utbildning och kunskap i livsmedelshantering och dessutom förvarades temperaturkänsliga livsmedel i rumstemperatur.
När ytterligare två kontroller gjordes sommaren 2012 fann man smutsiga handdukar liggande på samma arbetsbänk där rått kött förvarades. Det fanns också bristande rutiner för nedkylning av livsmedel.
Senare samma år fann inspektören att varma såser kyldes ner i samma sköljho som används för handtvätt. Efter detta belades restaurangen med förbud att kyla ner värmebehandlade livsmedel och ett vite på 5 000 kronor sattes.
Drygt ett år senare fann man att nedkylningen fortsatt, trots att det var förbud att göra detta. Vid denna inspektionen fann man också att lax tinades upp i rumstemperatur i en bristfälligt rengjord sköljho. Dessutom förvarades verktyg i köket tillsammans med ren disk och dessutom fanns det flugor i köket. Man hittade också döda flugor på andra ställen i restaurangen."
Jag vill naturligtvis veta vilken restaurang detta är, men verkar vara "hemligt". Vill ju veta, så jag inte äter där...Har man rätt till detta ? Hur i så fall? De har ju haft några år på sig...
Nästa: Vem vill anlita denna veterinär?
"Veterinär varnas efter flera misstag
En veterinär i Skaraborg får kritik efter flera tvivelaktiga behandlingar, uppger TV4 Nyheterna Skaraborg.
En hund fick exempelvis avlivas efter att hen kastrerat den.
En annan dog efter att hen behandlat hunden för tandsten. I ett tredje fall skickades en trafikskadad hund med trasigt bäcken och punkterad urinblåsa hem för självläkning.
Enligt Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvårdsbeslut har veterinären anmärkningar sedan tidigare och hen riskerar nu att förlora sin legitimation om hen begår fler misstag. "
Här vill jag också veta så jag kan bestämma själv om jag vill anlita denna veterinär. Varför är allt så hemligt?
Här har båda fortsatt sin verksamhet fast de fått en sk kontroll gjord. Ändå ingen bättring. Vad har man då som "kund" för rättigheter? Händer något, vad sker då?
Hoppas ni förstår mitt tänk...
Kopierat från tidningen:
"Redan vid två kontrollbesök 2010 upptäcktes att kött tinades upp i rumstemperatur över natten och det fanns också brister i rutinerna för kontroll av tid- och temperaturförhållanden.
Vid en kontroll några veckor senare upptäcktes att man fortfarande tinade upp kött i rumstemperatur. Personalen hade heller ingen kunskap om hur kött ska tinas upp på en restaurang. På grund av detta förelades restaurangen att förbättra hygienen och ett vite sattes upp.
Vid två ytterligare inspektioner samma år hade personalen fortfarande dålig utbildning och kunskap i livsmedelshantering och dessutom förvarades temperaturkänsliga livsmedel i rumstemperatur.
När ytterligare två kontroller gjordes sommaren 2012 fann man smutsiga handdukar liggande på samma arbetsbänk där rått kött förvarades. Det fanns också bristande rutiner för nedkylning av livsmedel.
Senare samma år fann inspektören att varma såser kyldes ner i samma sköljho som används för handtvätt. Efter detta belades restaurangen med förbud att kyla ner värmebehandlade livsmedel och ett vite på 5 000 kronor sattes.
Drygt ett år senare fann man att nedkylningen fortsatt, trots att det var förbud att göra detta. Vid denna inspektionen fann man också att lax tinades upp i rumstemperatur i en bristfälligt rengjord sköljho. Dessutom förvarades verktyg i köket tillsammans med ren disk och dessutom fanns det flugor i köket. Man hittade också döda flugor på andra ställen i restaurangen."
Jag vill naturligtvis veta vilken restaurang detta är, men verkar vara "hemligt". Vill ju veta, så jag inte äter där...Har man rätt till detta ? Hur i så fall? De har ju haft några år på sig...
Nästa: Vem vill anlita denna veterinär?
"Veterinär varnas efter flera misstag
En veterinär i Skaraborg får kritik efter flera tvivelaktiga behandlingar, uppger TV4 Nyheterna Skaraborg.
En hund fick exempelvis avlivas efter att hen kastrerat den.
En annan dog efter att hen behandlat hunden för tandsten. I ett tredje fall skickades en trafikskadad hund med trasigt bäcken och punkterad urinblåsa hem för självläkning.
Enligt Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvårdsbeslut har veterinären anmärkningar sedan tidigare och hen riskerar nu att förlora sin legitimation om hen begår fler misstag. "
Här vill jag också veta så jag kan bestämma själv om jag vill anlita denna veterinär. Varför är allt så hemligt?
Här har båda fortsatt sin verksamhet fast de fått en sk kontroll gjord. Ändå ingen bättring. Vad har man då som "kund" för rättigheter? Händer något, vad sker då?
Hoppas ni förstår mitt tänk...