M
mirjada
Nu har jag funderat massor....
Och jag kan inte se nå nackdelar, men det kanske ni kan...
Så här är det...
Min häst får hel havre, krossat korn och betfor som kraftfoder. När jag fixar maten så häller jag ner alla dessa grejer i en hink och så får det "svälla" tillsammans. Det jag har märkt är att den krossade kornet blir som en kletig smörja så dels är jag lite rädd för typ foderpackningar i munnen och så känns det nog inte så kul för hästen att få i munnen så jag har börjat fundera på om jag kanske skulle byta från krossat korn till hel korn. Jag har ingen egen kross så krnet jag köper nu är krossat så ur närings synpunkt borde det helt klart vara bättre med hel korn. Jag vet att den är för hård att ge torr, men den ska ju ner i varmt vatten med havren och betforn iaf så den blir ju stöpt.
Är det någon som vet hur länge hel korn måste stå för att bli tillräckligt mjuk för att hästen ska kunna tugga i sig den?
Jag vill ha era tankar och synpunkter...
Ska jag byta eller inte?
Vad kan ni se för nackdelar och fördelar med att gå över på hel korn?
Och jag kan inte se nå nackdelar, men det kanske ni kan...
Så här är det...
Min häst får hel havre, krossat korn och betfor som kraftfoder. När jag fixar maten så häller jag ner alla dessa grejer i en hink och så får det "svälla" tillsammans. Det jag har märkt är att den krossade kornet blir som en kletig smörja så dels är jag lite rädd för typ foderpackningar i munnen och så känns det nog inte så kul för hästen att få i munnen så jag har börjat fundera på om jag kanske skulle byta från krossat korn till hel korn. Jag har ingen egen kross så krnet jag köper nu är krossat så ur närings synpunkt borde det helt klart vara bättre med hel korn. Jag vet att den är för hård att ge torr, men den ska ju ner i varmt vatten med havren och betforn iaf så den blir ju stöpt.
Är det någon som vet hur länge hel korn måste stå för att bli tillräckligt mjuk för att hästen ska kunna tugga i sig den?
Jag vill ha era tankar och synpunkter...
Ska jag byta eller inte?
Vad kan ni se för nackdelar och fördelar med att gå över på hel korn?