Man har väl inte helt slutat med omhoppningar med höjda hinder, så lite högre kan väl vara bra?
Nä, jag syftade just på 1,00 som maxhöjd. Dvs 0,90 i grundomgång.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Man har väl inte helt slutat med omhoppningar med höjda hinder, så lite högre kan väl vara bra?
Nä, jag syftade just på 1,00 som maxhöjd. Dvs 0,90 i grundomgång.
Fast i 90 är det väl aldrig omhoppning, eller gäller det bara på ponny?
På ponny är det säkert det. Tex B-ponnyer är det ju LA.
Jag var kanske otydlig, menade naturligtvis LD som ju för ponny är "samma klass" som 90 för häst
Menade alltså inte hinderhöjden utan klassen, 90 är ju LD för storhäst liksom.
ja träna hemma gör man ju inte högt, men för tränare så hoppar även de som tävlar 150 högt. även om de håller sig runt 100-110 hemma.
man går ju efter hästens kapacitet och utbildning, en välutbildad häst som går stadigt i 145 får inte ut ngt av att hoppa små plutt hinder hemma, där är det oftast att de bara hoppas för tränare och på tävling dvs en gång var eller varannan vecka.
medans en mindre utbildad häst kanske behöver hoppa 3 dagar i veckan, men att man då håller det på mini hinder för att få mängdträning.
Ja, Ryttarens teknik kan dock behöva några högre hinder emellanåt , för följsamheten över hinder är det stor skillnad att hoppa 90 och 120. Så då kan man behöva hoppa lite högre lite oftare en period för att komma in i sin egen teknik. Om man är ny på högre hibder dvs. Men hästarna behöver sällan hoppa varken högt eller ofta enligt min erfarenhet .Jag skulle säga att man utmärkt väl kan träna teknik på låga hinder oavsett nivå.
Ja, Ryttarens teknik kan dock behöva några högre hinder emellanåt , för följsamheten över hinder är det stor skillnad att hoppa 90 och 120. Så då kan man behöva hoppa lite högre lite oftare en period för att komma in i sin egen teknik. Om man är ny på högre hibder dvs. Men hästarna behöver sällan hoppa varken högt eller ofta enligt min erfarenhet .
Jag har inte hoppas själv men följt en del hoppryttare. Den träning de har gjort har ofta ett långsiktigt mål. Redan på hösten har målet bestämts, t ex tävla 1.20 under nästkommande sommar. Då har vinterträningen ofta använts till sk markarbete. Reglera galoppen - öka minska, räkna galoppsteg o s v. Detta på ganska låg höjd. Tiden före tävlingsdags har hindren höjts till tävlingsnivå och det har mer tränats bana - men mycket färre hopp. När väl tävlingssässongen börjat tränas inte hoppning mer. Jag vet också ryttare som efter ett tags tävling på hög höjd går tillbaka och tränar "teknik" igen på låga hinder. Det kunde faktiskt vara ganska svårt för en häst som gått höga banor ett tag.Hej, vad tycker ni om att hoppa mycket höga hinder på träningar? Om man tex. tävlar på LB-nivå men på nästan varje träning hoppar LA-msv. Tycker ni att det är ett måste att hoppa högt för att utvecklas och komma någonstans i lagom takt?
Hur gör ni med höjden?
Själv hoppar ordentligt max en gång i veckan, sedan rider jag massor av låga hinder i mycket trav.
Tacksam för svar, Tilde.