Jag tänkte på icke tillagad? Jag kanske har lärt mig fel därTillagad fågel håller 3-4 dagar i rätt temperatur. Skaldjur är betydligt känsligare
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag tänkte på icke tillagad? Jag kanske har lärt mig fel därTillagad fågel håller 3-4 dagar i rätt temperatur. Skaldjur är betydligt känsligare
Rå är den känsligare ja. Tex tinade kycklingfiléer Då bör de tillagas efter någon dag. Köper man däremot hel rå kyckling så håller den några dagarJag tänkte på icke tillagad? Jag kanske har lärt mig fel där
Fast de sköts med stor omsorg om obruten kylkedja enligt min ringa erfarenhet. Men visst, de kan vara kass redan vid inköp men det spelar ändå ingen extra roll med 3 dagar i under 4 grader.Kylan ska ju hållas hela vägen från havet till ditt kylskåp. Är ju en hel del omlastningar, lagring och mellanhänder på vägen om du inte fiskar upp det själv eller köper av fiskaren.
Det är klart. Höst och skaldjur, vinter och skaldjur och vår och skaldjur är också riktigt bra kombos enligt mig. Me and skaldjur är bra kombo. Men ett glas vitt på en ljummen sommarkväll med färska eller rökta räkor, en bit surdegsbröd och nyslagen men ändå mognad aioli är något alldeles visst. Även om räkorna bara når 90% av sin fulla årstidsmässiga potentialSkaldjur har också sämst kvalitet på sommaren. Bäst kvalitet på tex räka, kräfta och krabba är det under vinterhalvåret.
Nu är de lösare i köttet och krabbor har lite mat i skalet.
Jag har jobbat en sommar i Fiskehallen på Smögen och kan väl säga som så att räkorna kan bli stående en bra stund på kaj och att inne i hallen är det snarare 15 grader sånna här dagar. Sen ska de ut till lastbil, till affär el restaurang, lastas om igen… Det ser inte annorlunda ut i andra hamnar/aktioner.Fast de sköts med stor omsorg om obruten kylkedja enligt min ringa erfarenhet. Men visst, de kan vara kass redan vid inköp men det spelar ändå ingen extra roll med 3 dagar i under 4 grader.
Då har vi helt olika erfarenheter helt enkelt.Fast de sköts med stor omsorg om obruten kylkedja enligt min ringa erfarenhet. Men visst, de kan vara kass redan vid inköp men det spelar ändå ingen extra roll med 3 dagar i under 4 grader.
Det beror ju på vad det är för mat? Ägg kollar jag ALDRIG datum på t.ex. Är de inte bra lär man märka det.Jag hade ätit, men jag kan äta mat som gått ut för länge sen