Maken och barnen har plockat några kassar äpplen hos makens kollega och nu har de beställt hemmagjort äppelmos - vilket jag aldrig har gjort själv. Min mamma gjorde allt sånt, men hon är inte kvar med oss längre så jag måste lära mig att göra allt sånt själv.
Jag har hittat några olika recept på nätet, men vilket ska man välja och hur gör man för att få mos som håller länge?
Och nästa fråga, jag har en manick som man sätter på sin hushållsassistent som pressar ut fint mos (kvar efter min mamma), någon som kan ge mig en bra instruktion om hur jag ska använda den? Jag begriper ju att kokta äppelbitar ska ner i den, men sen då? Eftersom jag har lite ledproblem så använder jag ju gärna de hjälpmedel som finns att tillgå, även om det inte verkar så komplicerat att göra det manuellt heller.
En tredje fråga - kan man göra mos på Ingrid Marie, som är tämligen syrliga så här års? Kan man använda dem senare om man lagrar dem ett tag? Eller ska man bara välja andra sorter som inte är lika syrliga?
Alla tips emottages tacksamt!
Jag har hittat några olika recept på nätet, men vilket ska man välja och hur gör man för att få mos som håller länge?
Och nästa fråga, jag har en manick som man sätter på sin hushållsassistent som pressar ut fint mos (kvar efter min mamma), någon som kan ge mig en bra instruktion om hur jag ska använda den? Jag begriper ju att kokta äppelbitar ska ner i den, men sen då? Eftersom jag har lite ledproblem så använder jag ju gärna de hjälpmedel som finns att tillgå, även om det inte verkar så komplicerat att göra det manuellt heller.
En tredje fråga - kan man göra mos på Ingrid Marie, som är tämligen syrliga så här års? Kan man använda dem senare om man lagrar dem ett tag? Eller ska man bara välja andra sorter som inte är lika syrliga?
Alla tips emottages tacksamt!