Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Något som är lite trendigt nu (men även väldigt gott och mättande) är bananpannkaka. Det går dessutom väldigt snabbt att steka, snabbare än vanliga pannkakor.
Ta två ägg, mosa ner en banan med en gaffel och stek i smör eller kokosolja. Ät med grekisk yoghurt och bär.
Ekonomiskt är ju att baka eget bröd, om man vill äta mackor. Det håller längre och är godare än köpt bröd.
Jag brukar iofs också frysa för att det ska vara fräschare. Men oftast bakar jag pruttbullar (recept från Buke) eller så blir det filbröd eller ett grovt bröd med lite allt möjligt i. Filbröd håller sig saftigt väldigt länge.Vad gör du för bröd om det håller längre än köpebröd? Jag bakar gärna bröd men det måste frysas om det ska vara ätbart mer än ett par dagar. Speciellt mycket billigare blir det nog inte heller eftersom jag gärna har i frön och annat och inte bara mjöl.
Jag brukar iofs också frysa för att det ska vara fräschare. Men oftast bakar jag pruttbullar (recept från Buke) eller så blir det filbröd eller ett grovt bröd med lite allt möjligt i. Filbröd håller sig saftigt väldigt länge.
Jag brukar iofs också frysa för att det ska vara fräschare. Men oftast bakar jag pruttbullar (recept från Buke) eller så blir det filbröd eller ett grovt bröd med lite allt möjligt i. Filbröd håller sig saftigt väldigt länge.
1,5 dl hela linfröPruttbullerecept tack. Det bara mumlas om de där bullarna.
1,5 dl hela linfrö
3 dl helt bovete
Häll på 8 dl kokande vatten och låt stå i minst 1 timme.
Blanda fröröran med
1 liter grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 pkt jäst som rörts ut i 2,5 dl ljummet vatten
Sen tillsätter man vad man vill. Jag tror att det står typ kardemumma i originalreceptet, men jag brukar ha i lite russin eller nötter. Utan russin tycker jag att bullarna blir lite trista.
Klicka ut smeten på plåt, det blir 14-18 bullar ungefär. En kladdig deg, så förvänta dig inte att det ska bli nåt slätt.
In i ugnen i ca 10-12 min på 250 grader.