Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Godaste receptet på chiagröt kommer från Pom och Flora, jag gör denna jätteofta!Högt ärade och allvetande Buke, berätta allt jag behöver veta om chiapudding. Google må vara min vän, men det är er jag litar på.
Godaste receptet på chiagröt kommer från Pom och Flora, jag gör denna jätteofta!
Till advent tillsätter jag även saffran, och när andan faller på tillsätter jag kakao istället. Brukar faktiskt även ha i russin för att jag tycker att det är gott.
1⁄2 dl chiafrön
2 dl havredryck
2 dl mandelmjölk
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor
2 krm malen ingefära
2 krm malen kanel
2 msk tärnade, torkade aprikoser
2 tsk blå vallmofrön
(+ vaniljpulver kanske 1 krm?)
Blanda allt i en kanna/bunke och ställ i kylen några timmar eller över natten. Jag brukar röra om en gång efter ca 30 min-1 timme. Detta ger två stora portioner eller fyra små. Håller i några dagar i kylskåpet så ibland gör jag dubbelt recept så har jag frukost/mellanmål till flera dagar, man kan behöva tillsätta lite extra vätska bara när den stått ett tag.
Det går för övrigt bra att ha i enbart havremjölk eller enbart mandelmjölk som vätska (så länge den totala mängden är 4 dl). Ibland byter jag ut hälften mot bara vatten, blir gott det med!
Jag toppar med nötsmör, frukt och bär (frysta, tinade går jättebra), granola och en klick yoghurt.
Mums!
Jag gör på 1,5 dl mjölk och 2 msk chiafrön, plus lite lagom med vaniljpulver. Rör ihop, rör ihop en gång till efter en kvart. In i kylen. Morgonen efter krossar jag lite hasselnötter och slänger på lite frysta blåbär som tinar lagom till att jag äter det på jobbet. Gott![]()
Typ så! Jag orkar inte hålla på och krångla för mycket, det måste vara enkelt om det ska bli gjort. Krossar hasselnötterna i mortel förresten, sjukt smidigt istället för att hålla på och hacka!Som betfor för människor alltså?![]()
Jag gör med havredryck och vaniljsocker. Sen kan jag gärna blanda i frysta hallon/blåbär/mango etc. Har också testat med choklad-havredryck. Det var helt ok!Högt ärade och allvetande Buke, berätta allt jag behöver veta om chiapudding. Google må vara min vän, men det är er jag litar på.
Min mår snarare bättre av det. Brukar ha i några teskedar psylliumhusk också, det gillar min IBS-mage.Är det bara min mage som hysteriskt ilsket protesterar mot chia? Har försökt göra chiapudding, gott så klart, men magen får spader totalt och magknipet är INTE att leka med.
Någon som känner igen sig?
Hm. Bäst man börjar med smakportion, då. Jag har bara provat en tesked som smakprov på frukostbuffé. Tack för varningen!Är det bara min mage som hysteriskt ilsket protesterar mot chia? Har försökt göra chiapudding, gott så klart, men magen får spader totalt och magknipet är INTE att leka med.
Någon som känner igen sig?
Jag har ännu inte fått diagnosen IBS, verkar inte som om det är prioriterat att sätta diagnos på min krångliga mage. Den har krånglat sedan tidig tonår minst, så funderade på om det var därför den inte verkar gilla chiapudding. Gav upp när resultatet blev samma varje gång.Min mår snarare bättre av det. Brukar ha i några teskedar psylliumhusk också, det gillar min IBS-mage.
Ja det hade jag gjort, och att vara medveten om att om magen reagera så kanske det är det.Hm. Bäst man börjar med smakportion, då. Jag har bara provat en tesked som smakprov på frukostbuffé. Tack för varningen!
Jag mår tvärtom bra av det. Men jag har bara besvär med magkatarr. Tycker det lägger som skön bomull i magen.Är det bara min mage som hysteriskt ilsket protesterar mot chia? Har försökt göra chiapudding, gott så klart, men magen får spader totalt och magknipet är INTE att leka med.
Någon som känner igen sig?
Hrm... Jag har avfärdat chia som hypad smaklös gegga. Har alltså aldrig köpt och gjort själv, bara smakat en sked från en kompis.
Kanske skulle jag testa. Måste kolla om den är ok för mina njurar bara.
Hur mycket började du med? Jag hade inte börjat med en hel chiapudding precis utan börjat med typ en halv tesked och ökat försiktigt. Jag har 2 dl chiafrö i det bröd jag gör och för mig är det inga problem men de som inte är vana vid chiafrön kan reagera på det brödet. Det är ändå bröd på nästan 1,5 liter vätska men endel kan känna av det ändå.Är det bara min mage som hysteriskt ilsket protesterar mot chia? Har försökt göra chiapudding, gott så klart, men magen får spader totalt och magknipet är INTE att leka med.
Någon som känner igen sig?