R
Raderad medlem 94602
Rensar Pga min kropp längre inte klarar att dricka alt dricka allkohol. Det är alltså inga typer av missbruk inblandad och mannen dricker enbart öl.
@Voff vart bor du?![]()
Ljungskile, strax norr om Göteborg
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Rensar Pga min kropp längre inte klarar att dricka alt dricka allkohol. Det är alltså inga typer av missbruk inblandad och mannen dricker enbart öl.
@Voff vart bor du?![]()
Rensar Pga min kropp längre inte klarar att dricka alt dricka allkohol. Det är alltså inga typer av missbruk inblandad och mannen dricker enbart öl.
@Voff vart bor du?![]()
Inte för att vara taskig mot @Voff nu men har du testat att använda vin/alkohol i mat? Min kryddhylla ser ut som ett barskåp
Får det koka ordentligt så försvinner ju alkoholen. Jag tänker tex rödvinssås, tupp i vin, boeuf bourguignon osv. Jag gör en vansinnigt god saffranssoppa med vitt min som bas också.
Kan jag får receptet på saffranssoppan? Låter som att det skulle kunna vara nåt för mig![]()
Särbons recept så jag tar inte äran för detDet är inga exakta mått, vi höftar som alltid.
Såsbas på ca 5 dl vitt vin (det går att blanda vin och vatten eller använda överbliven cider... vad man har helt enkelt), kycklingfond, en skvätt rom, 1-2 pkt saffran, någon form av chili (från början använde vi ett par piri-piri men jag odlar ju själv nu så jag tar vad jag har med lite drag i) och strimlad rödlök. Använder man torrt vin är det bra att ha i LITE honung. Vi brukar marinera råa jätteräkor i såsbasen över dagen. Det går att toppa med stora vanliga räkor också.
Ta upp räkorna och koka upp såsbasen ordentligt, ha i lämplig mängd grädde (matlagningsgrädde går bra) och smaka av med salt, piri-piri osv tills det blir gott. Använder man råa räkor lägger man i dem efter grädden och de får koka med tills de är precis färdiga, annars toppar man bara soppan med de skalade vanliga räkorna. Klicka i lite creme fraiche och servera med bröd.
Mmmmmm!Särbons recept så jag tar inte äran för detDet är inga exakta mått, vi höftar som alltid.
Såsbas på ca 5 dl vitt vin (det går att blanda vin och vatten eller använda överbliven cider... vad man har helt enkelt), kycklingfond, en skvätt rom, 1-2 pkt saffran, någon form av chili (från början använde vi ett par piri-piri men jag odlar ju själv nu så jag tar vad jag har med lite drag i) och strimlad rödlök. Använder man torrt vin är det bra att ha i LITE honung. Vi brukar marinera råa jätteräkor i såsbasen över dagen. Det går att toppa med stora vanliga räkor också.
Ta upp räkorna och koka upp såsbasen ordentligt, ha i lämplig mängd grädde (matlagningsgrädde går bra) och smaka av med salt, piri-piri osv tills det blir gott. Använder man råa räkor lägger man i dem efter grädden och de får koka med tills de är precis färdiga, annars toppar man bara soppan med de skalade vanliga räkorna. Klicka i lite creme fraiche och servera med bröd.
Mmmmmm!
Jag är inte så bra på matlagning, om jag vandrar vilse till dina trakter någon dag ( alltså, jag lovar, det är lätt hänt att gå vilse när man är synskadad!) bjuder du på middag då?
Vad är det för flaskor? Är det vanliga du köpt på bolaget eller är det lite dyrare vinflaskor? Kolla upp flaskorna innan du ger bort dem eller lagar mat på dem, för vissa flaskor är värda en del pengar, speciellt om du haft de några år.Har rensat hemmet på alkohol men vad gör man med det man rensar ut?
ca 10 oöppnade vinflaskor, 2 bag in box, 2 flaskor ren sprit mm
Vad gör man med den? Känns dumt att slänga...
Härligt! Tack!Givetvis![]()
Särbons recept så jag tar inte äran för detDet är inga exakta mått, vi höftar som alltid.
Såsbas på ca 5 dl vitt vin (det går att blanda vin och vatten eller använda överbliven cider... vad man har helt enkelt), kycklingfond, en skvätt rom, 1-2 pkt saffran, någon form av chili (från början använde vi ett par piri-piri men jag odlar ju själv nu så jag tar vad jag har med lite drag i) och strimlad rödlök. Använder man torrt vin är det bra att ha i LITE honung. Vi brukar marinera råa jätteräkor i såsbasen över dagen. Det går att toppa med stora vanliga räkor också.
Ta upp räkorna och koka upp såsbasen ordentligt, ha i lämplig mängd grädde (matlagningsgrädde går bra) och smaka av med salt, piri-piri osv tills det blir gott. Använder man råa räkor lägger man i dem efter grädden och de får koka med tills de är precis färdiga, annars toppar man bara soppan med de skalade vanliga räkorna. Klicka i lite creme fraiche och servera med bröd.
Får det koka ordentligt så försvinner ju alkoholen
1,5-2 % av alkoholen kokar bort för varje kokminut enligt test av forskarna Anders Helander och Monica Bergström. Bra att veta om man vill få maten garanterat alkoholfri ☺. De hade dock endast kokat i 5 minuter så det kanske blir annat resultat om man kokar längre.