Ägg med ev salmonella

  • Mat
  • Trådstartare Trådstartare Thaliaste
  • Startdatum Startdatum
  • Svar Svar 34
  • Visningar Visningar 2 473
En massa ägg har återkallats pga risk för att de kan innehålla salmonella. Men om man kokar äggen så de blir hårdkokta bör väl alla eventuella bakterier dö, för ägggulan stelnar väl vid 70 grader?

Hur gör ni?
Tillhör dina ägg de som omfattas av återkallelsen? Man behöver ju inte göra sig av med alla ägg, bara från vissa partier
 
Tillhör dina ägg de som omfattas av återkallelsen? Man behöver ju inte göra sig av med alla ägg, bara från vissa partier

Ja, de verkade vara med i den utökade återkallelsen som kom senare. Men det var uttryckt som "en extra försiktighetsåtgärd", så det är långt ifrån säkert att just mina ägg faktiskt skulle bära på salmonellan.
 
Jag ater agg overallt och i manga olika lander med renlighet annan an min ... och ser till att agg/agggulor alltid over 70*C (ja, Jag anvander en "instant" thermometer) nar jag gor bearnaise/hollandaise/vanilj/etc saser. Jag har haft salmonella nagra ganger och varje gang fatt det fran sallader och gronsaker. Agg ar inte pa min "shit list".

Den gång jag haft det kom det också troligen från grönsaker.
 
Jag hade helt klart kastat dem. Går de ut med risk för salmonella så nej tack.

Köp dem direkt från höns bonde så slipper man det problemet.... haha
Beror nog på vilken nivå på hönseri och biosäkerhet hen har.. Har man hobbyhöns som går ute och kan komma i kontakt med vilda fåglars avföring, få in smågnagare i foderrum mm bör det finnas en salmonellarisk. Dock har man som hobbyhönsägare inte samma nivå på provtagning, utan lever lyckligt ovetande.
 
Beror nog på vilken nivå på hönseri och biosäkerhet hen har.. Har man hobbyhöns som går ute och kan komma i kontakt med vilda fåglars avföring, få in smågnagare i foderrum mm bör det finnas en salmonellarisk. Dock har man som hobbyhönsägare inte samma nivå på provtagning, utan lever lyckligt ovetande.
Det var provtagning och jag lever lyckligt ovetande jag menar.
 
Beror nog på vilken nivå på hönseri och biosäkerhet hen har.. Har man hobbyhöns som går ute och kan komma i kontakt med vilda fåglars avföring, få in smågnagare i foderrum mm bör det finnas en salmonellarisk. Dock har man som hobbyhönsägare inte samma nivå på provtagning, utan lever lyckligt ovetande.
Men de går i hönsgården med tak så...
 

Liknande trådar

Fordon Scenariot är som följer: Vi är på väg att köpa en campervan, en VW Transporter som förvandlats till en liten husbil, och har hittat två...
Svar
6
· Visningar
657
Senast: Fetaost
·
Hundhälsa Hej! Ber om ursäkt för långt text! 😓 Min 9-åriga lilla tik Nova har på 4 månader nu haft 3 tillfällen då hon inte mått bra, ingen...
Svar
4
· Visningar
756
Senast: WildWilma
·
Hundhälsa Kortversionen: hunden har ätit Fodax (oftast vilt) i flera år och funkat jättebra på det. Nu har vi flyttat till Åland och här finns... 2
Svar
20
· Visningar
2 268
Senast: Myrten
·
Mat Jag firar ju egentligen aldrig jul, tycker julen tappade sin mening för mig redan innan jag var 12 år, men nu blir det kanske min sista...
Svar
19
· Visningar
1 686
Senast: Acto
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp