What the Health

Alos

Trådstartare
Någon som sett dokumentären på Netflix? Jag såg den nyss och är väldigt chockad. Så mycket som vänts på huvud. Sen är det svårt att veta hur mycket man ska tro på. Tex att ägg, kyckling och kalkon skulle vara skadligt att äta. Speciellt det de säger om ägg blir jag väldigt förvånad över. Även att socker inte alls är en särskilt stor bov i diabetesutvecklingen.

Vet att den till mestadels handlar om USA men tänker att mycket även gäller här i Sverige även om vi behandlar kött och animaliska produkter efter andra rutiner här.

Vad säger ni? Tror ni på det de presenterar? Tankar?
 
Jag är enig med dig. Man bör förhålla sig skeptiskt. Men just denna dokumentär verkar ha fått en jäkla spridning. Tack för länken! Ska kika på den.
 
Någon som sett dokumentären på Netflix? Jag såg den nyss och är väldigt chockad. Så mycket som vänts på huvud. Sen är det svårt att veta hur mycket man ska tro på. Tex att ägg, kyckling och kalkon skulle vara skadligt att äta. Speciellt det de säger om ägg blir jag väldigt förvånad över. Även att socker inte alls är en särskilt stor bov i diabetesutvecklingen.

Vet att den till mestadels handlar om USA men tänker att mycket även gäller här i Sverige även om vi behandlar kött och animaliska produkter efter andra rutiner här.

Vad säger ni? Tror ni på det de presenterar? Tankar?

Jag har inte sett dokumentären. Varför skulle ägg, kyckling etc vara dåligt?
 
Och vem har föreslagit det som diet eller lösningen på något?

Grattis förresten.
Jag förstår inte vad syftet är med din post. Jag gav allmän information i en tråd som handlade om att specifika matvaror skulle vara så problematiska. Är det på något sätt kränkande eller problematiskt det jag skrev? Om det är ointressant så ignorera det, om det är intressant eller det finns frågor om självaste innehållet så kan du fråga om det. Men bara att just poängtera att ingen har påstått det är så.. värdelöst
 
Jag förstår inte vad syftet är med din post. Jag gav allmän information i en tråd som handlade om att specifika matvaror skulle vara så problematiska. Är det på något sätt kränkande eller problematiskt det jag skrev? Om det är ointressant så ignorera det, om det är intressant eller det finns frågor om självaste innehållet så kan du fråga om det. Men bara att just poängtera att ingen har påstått det är så.. värdelöst

Jag tyckte du kallade överätning för en slags diet och undrar varför du formulerade dig så?
 
Jag har inte sett dokumentären. Varför skulle ägg, kyckling etc vara dåligt?

Ägg menar de är dåligt pga extremt högt kolestrolvärde. Kyckling är främst för antibiotikan (och andra ämnen som kan finnas i) men också att de hade hittat ett samband mellan kyckling och cancer, om jag förstod det rätt.
 
Jag tyckte du kallade överätning för en slags diet och undrar varför du formulerade dig så?
Det jag menar är att så länge man äter någon sorts normal diet (och detta inkluderar även lchf osv) så kommer den absolut största faktorn vara överätning som skapare av hälsoproblem.

Att äta för mycket av vad i många fall anses vara bra mat är oftast sämre för hälsan än att äta rätt mängd av sämre mat. Just överätning/viktuppgång är den absolut största problemskaparen för hälsa men ofta fokuseras det så mycket på vad man ska äta och hur man ska äta när det först bör hanteras hur mycket. Självklart är det inte antingen eller men jag tycker fokus ofta ligger fel.
 
Det jag menar är att så länge man äter någon sorts normal diet (och detta inkluderar även lchf osv) så kommer den absolut största faktorn vara överätning som skapare av hälsoproblem.

Att äta för mycket av vad i många fall anses vara bra mat är oftast sämre för hälsan än att äta rätt mängd av sämre mat. Just överätning/viktuppgång är den absolut största problemskaparen för hälsa men ofta fokuseras det så mycket på vad man ska äta och hur man ska äta när det först bör hanteras hur mycket. Självklart är det inte antingen eller men jag tycker fokus ofta ligger fel.

Got it!
 
Ägg menar de är dåligt pga extremt högt kolestrolvärde. Kyckling är främst för antibiotikan (och andra ämnen som kan finnas i) men också att de hade hittat ett samband mellan kyckling och cancer, om jag förstod det rätt.

Antibiotikan försvinner som argument i Sverige. Och är högst relevant för många typer av kött i andra länders produktion.
 
Ägg menar de är dåligt pga extremt högt kolestrolvärde. Kyckling är främst för antibiotikan (och andra ämnen som kan finnas i) men också att de hade hittat ett samband mellan kyckling och cancer, om jag förstod det rätt.

Fast kolesterolrisk pga ett fåtal ägg per dag är väl ändå en gammal myt?

2:a på bollen tydligen..
 
Någon som sett dokumentären på Netflix? Jag såg den nyss och är väldigt chockad. Så mycket som vänts på huvud. Sen är det svårt att veta hur mycket man ska tro på. Tex att ägg, kyckling och kalkon skulle vara skadligt att äta. Speciellt det de säger om ägg blir jag väldigt förvånad över. Även att socker inte alls är en särskilt stor bov i diabetesutvecklingen.

Vet att den till mestadels handlar om USA men tänker att mycket även gäller här i Sverige även om vi behandlar kött och animaliska produkter efter andra rutiner här.

Vad säger ni? Tror ni på det de presenterar? Tankar?

Det är samma folk som gjorde Cowspiracy, tyvärr väldigt vinklat. Ämnet är annars intressant.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp