Vilka grässorter bör man generellt undvika om man vill ha ett grovfoder med så lågt sockerinnehåll som möjligt? Och vilka bör man välja?
För visst borde vissa sorter vara mer benägna att innehålla socker än andra?
Och vilka av nämnda "bra" grässorter tål att efterbetas, dvs att trampas på och gnagas ner?
Vi kommer troligen plöja upp en eller två av våra hagar och så in på nytt, med planen att kunna skörda eget hösilage och sen, vid betesbrist, kunna efterbeta. Och jag vill redan nu börja kolla upp hur jag ska tänka...
För visst borde vissa sorter vara mer benägna att innehålla socker än andra?
Och vilka av nämnda "bra" grässorter tål att efterbetas, dvs att trampas på och gnagas ner?
Vi kommer troligen plöja upp en eller två av våra hagar och så in på nytt, med planen att kunna skörda eget hösilage och sen, vid betesbrist, kunna efterbeta. Och jag vill redan nu börja kolla upp hur jag ska tänka...