Bonden har valt att ta fram torrare hösilagebalar nu när det är kallt för att den andra skörden börjar ta slut så han vill "spara" lite på den. Av "gamla" skörden finns det ca 20 balar och av den "nya" är det någonstans mellan 15-30 balar tror han. Det går åt en bal på ca 3 dagar. Är det värt att skicka analys på det "nya" hösilaget?
Det svåra är att jag inte vet hur han har tänkt att blanda och när. Han sa att han tog dessa torrare balar nu för att det var så kallt och det blir ju plusgrader nästa vecka, kanske tar han de gamla hösilaget då och använder slut på det eller så blandar han.... Jag har ingen möjlighet att påverka vilka balar som kommer fram och att jag tar analyser på deras hösilage är lite att trampa på en ond tå. De verkar tro att jag gör det för att kontrollera dem och för att jag tycker att hösilaget är dåligt, vilket det aldrig har varit och jag har tydligt sagt hur bra det är. Aja
Räknas hösilage som hösilage i analysen även när det är lika torrt som hö?
Det svåra är att jag inte vet hur han har tänkt att blanda och när. Han sa att han tog dessa torrare balar nu för att det var så kallt och det blir ju plusgrader nästa vecka, kanske tar han de gamla hösilaget då och använder slut på det eller så blandar han.... Jag har ingen möjlighet att påverka vilka balar som kommer fram och att jag tar analyser på deras hösilage är lite att trampa på en ond tå. De verkar tro att jag gör det för att kontrollera dem och för att jag tycker att hösilaget är dåligt, vilket det aldrig har varit och jag har tydligt sagt hur bra det är. Aja
Räknas hösilage som hösilage i analysen även när det är lika torrt som hö?