Gissa varför jag skaffat en äggkokare. Ett av mina bättre köpPlötsligt har äggen kokat en lång stund, men ingen vet hur lång, till exempel. Fast nu vet jag ju det, så jag går ingenstans...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Gissa varför jag skaffat en äggkokare. Ett av mina bättre köpPlötsligt har äggen kokat en lång stund, men ingen vet hur lång, till exempel. Fast nu vet jag ju det, så jag går ingenstans...
Min gjutjärnsgryta används ofta ofta. Fräsa lök och grönsaker, göra chili con carne, steka köttfärs. M.m.. Har på sista tiden börjat göra en del som tidigare gjordes i stekpanna i gryta i stället, speciellt fräsa grönsaker.
Jag har en stekpanna lättviktsgjutjärn. I början var jag skeptisk och tyckte maten fastnade i den. Men efter någon månad så hade jag stekt in den och nu har jag fastnat för den.Jag tänkte att jag väcker den här gamla tråden för att ställa en relaterad fråga.
Fick på köpet en Satake stekpanna, är tydligen en lättviktsgjutjärn. Vad är er åsikt om sådana? Tackar ju inte nej till en gratis stekpanna och den är lite mindre än de i gjutjärn jag nu använder så den kan nog ha sin plats här absolut.
Just nu körs min diskmaskin och däri är min teflonpanna igen.. är inte så rädd om den längre, använder den i stort sett aldrig, handdiskar den oftast men någon gång, tror det är andra eller tredje gången nu, så har den hamnat i diskmaskinen innan den hamnar längst in i skåpet igen. Det jobbiga med gjutjärnen är att de inte "får" diskas i diskmedel.... samtidigt som jag rengör med borste i varmt vatten måste jag hålla handtaget på kranen åt det varma hållet, annars spolas det bara ljummet vatten. Oerhört tröttsamt med tunga prylar att hantera samtidigt. Så, på sätt och vis hoppas jag lite på att den här stake är en bra variant- inte så tung att hålla osv.
Vad är alles era åsikter gott folk?
Det låter ju ändå lovande! Är det en satake du har? Eller annan sort? Den jag fick är en Satake, ska ha något speciellt underlag i botten, den är skrovlig tydligen. ska bli intressant att testa! Undrar hur den är att steka pannkakor i! Upplever att det är lite svårt i gjutjärnspannorna ännu.Jag har en stekpanna lättviktsgjutjärn. I början var jag skeptisk och tyckte maten fastnade i den. Men efter någon månad så hade jag stekt in den och nu har jag fastnat för den.
Lätt och smidig, inte fullt lika bra som min i gjutjärn, men ändå riktigt bra!
Minns inte vilket märke den har, fick den i julklapp. Men min är skovlig i botten också. Jag steker aldrig tunna pannkakor utan bara amerikanska, men det fungerar den fint till. Men tog som sagt ett tag att steka in den.Det låter ju ändå lovande! Är det en satake du har? Eller annan sort? Den jag fick är en Satake, ska ha något speciellt underlag i botten, den är skrovlig tydligen. ska bli intressant att testa! Undrar hur den är att steka pannkakor i! Upplever att det är lite svårt i gjutjärnspannorna ännu.
Men det låter braMinns inte vilket märke den har, fick den i julklapp. Men min är skovlig i botten också. Jag steker aldrig tunna pannkakor utan bara amerikanska, men det fungerar den fint till. Men tog som sagt ett tag att steka in den.