Snabb hjälp, har jag sabbat pepparkaksdegen?

Fazeem

Trådstartare
Okej, ska fatta mig kort! Håller just nu på att göra pepparkaksdeg, och jag brukar göra så att jag smälter ihop smör, socker, sirap och kryddor innan jag blandar ihop med bikarbonat, mjöl och grädde osv osv. Nu gjorde jag dock tabben att jag blandade i bikarbonatet med kryddorna som jag värmt med smör, socker och sirap i en kastrull på spisen, alltså har bikarbonatet upphettats. Har jag sabbat degens egenskaper nu? Alltså att resa sig lite i ugnen och så. Tog bort kastrullen från spisen innan den upphettats helt så det hann bli ljummet. Tänkte om jag ska slänga geggan och gå och köpa mer ingredienser, väntar med att blanda i mjöl tills jag vet om den är kass eller inte :(
 
Tror att det är svårt att säga säkert. Om jag skulle ge mig på att gissa, så tror jag att degen är okej om vätskan bara hann bli lite ljummen. Men säker är svårt att vara. Kan du inte ta en liten bit deg och blanda med mjöl, så att du kan provbaka några kakor och se hur de blir?
 
Tack för svaren @Malin_L och @bettysmatte ! Efter mycket provsmakning av sockergeggan vågade jag inte blanda i något mjöl.. det smakade jättemycket bakpulver, smaken bara växte i munnen :yuck: Så jag gjorde en ny sats sockerblandning och degen smakar inget bakpulver nu iaf. :D Får bara hoppas att dom blir bra i eftermiddag när det är dags att grädda dom :d
 

Liknande trådar

Hemmet Det här är det ultimata lussebullsreceptet. Säger nån nåt annat har de fel. Ingredienser * 50 g jäst för söta degar (1 paket) * 150 g...
2
Svar
27
· Visningar
3 459
Senast: Rugge
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp