Myrten
Trådstartare
Jag tycker mycket om smörgåstårta, men det blir inte så ofta att jag vare sig köper eller gör. Undantaget när jag är i Egypten. Det har blivit tradition att jag gör en smörgåstårta varje gång jag är där. Det får bli lite som det blir med lokala råvaror, men det brukar vara populärt (se bildexempel).
Nu ska jag snart iväg igen och denna gång tänkte jag försöka göra en vegansk variant eftersom jag har en kompis som är vegan och vi denna gång kommer att bo nära varandra. Så nu tar jag gärna förslag på fyllningar som passar i en vegansk smörgåstårta.
Förutsättningar:
Det finns inga substitut för mejerivaror. Just nu är ekonomin så dålig att det över huvud taget är svårt att få tag på importerade varor.
Grönsaker finns det gott om. Avokado, tomater och aubergine har jag använt tidigare. Olika färska kryddor och olivolja finns också. Och diverse nötter (tänker ett lager med någon pesto).
Det kan finnas tofu (en koreansk kvinna gör egen).
Dill går bort för jag hatar dill!
Vad säger Buke?
För övrigt - välkomna att avvika från ämnet och diskutera smörgåstårta i ett vidare perspektiv!
Nu ska jag snart iväg igen och denna gång tänkte jag försöka göra en vegansk variant eftersom jag har en kompis som är vegan och vi denna gång kommer att bo nära varandra. Så nu tar jag gärna förslag på fyllningar som passar i en vegansk smörgåstårta.
Förutsättningar:
Det finns inga substitut för mejerivaror. Just nu är ekonomin så dålig att det över huvud taget är svårt att få tag på importerade varor.
Grönsaker finns det gott om. Avokado, tomater och aubergine har jag använt tidigare. Olika färska kryddor och olivolja finns också. Och diverse nötter (tänker ett lager med någon pesto).
Det kan finnas tofu (en koreansk kvinna gör egen).
Dill går bort för jag hatar dill!
Vad säger Buke?
För övrigt - välkomna att avvika från ämnet och diskutera smörgåstårta i ett vidare perspektiv!