Sv: Slakttransporter!!
Det här är ett komplext ämne som kan vinklas från många håll, och jag misstänker att en del av de här vinkligarna gillar du inte!
Vad innebär det för förtjänst/kostnader att sälja en häst för slakttransport till Italien, att slakta i Sverige eller att avliva/destruera?
Hur ser alternativen till slakt ut (etiskt, miljömässigt, kostnadsmässigt)
Vad händer vid destruktion?
Vad skulle en ökning av konsumtionen av hästkött (human eller tex i hund- och kattfoder) kunna innebära för exporten?
Varifrån kommer den negativa synen på att ära hästkött i Sverige?
- hednablot och kyrkans roll
- synen på rackare
Varför finns det stora slakterier i södra Italien, där man inte har någon stor djurhållning?
Har galna kosjukan haft någon inverkan på konsumtionen av hästkött i Europa?
Hur ser situationen ut i Nordamerika
- är det bra att lägga ner hästslakerier eller leder det till långa transporter?
- förekommer det att hästar släpps lösa vind för våg?
- hur många (levande eller slaktade) hästar exporteras till Europa och Japan årligen?
http://www.djurensratt.se/pdf/faktaom/eu_djurtransporter.pdf