the_connemara
Trådstartare
En sak jag saknar i mitt ensamhushåll är någon typ av rejälare/matigare sallad i kanske 2-4 portioner som tål att göras och sedan håller sig bra i kylen i alla fall 4 dagar (beroende på antal portioner). Jag äter alltid någon typ av grönsak till maten men det blir väldigt enformigt ärtor, bönor eller typ gurka/tomat/enkel bladsallad. Jag är för lat för att göra sallad till varje måltid och en portion tycker jag blir lite svårt (ofta blir det tillräckligt mängd till 1 portion av 1 morot osv). Bladsallad håller sig några dagar max i sin påse (efter tips härifrån om att lägga hushållspapper i påsen) och tex riva en morot till en måltid pallar jag helt enkelt inte.
Däremot hade jag gärna gjort någon mer rejäl sallad i flera portioner som jag sedan kan ha färdig i kylen och bara ta av. Då har jag inga problem med att den tar lite tid att göra. Jag är dock helt clueless på vad/hur osv. Det får gärna vara lite frön/nötter osv inblandat/som man kan strö över vid servering om de inte behöver fixas något med vid serveringstillfället. Gärna "råa" grönsaker men kan också vara tillagade innan salladen görs i ordning (tex morot/potatis/rödbeta).
Det jobbigaste tycker jag är att tex 1 kålhuvud är så jäkla stort att det tar aldrig slut för 1 person. Jag vill framförallt att vad jag nu gör går jämnt upp för annars leder det ofta till för mycket matsvinn hos mig. Alt att saker går jämnt upp i två olika sallader jag kan göra varsin vecka eller så och de håller så länge. Jag har sjukt svårt för "torra kanter" så skär alltid av yttersta biten av gurkan osv.
Det enda jag på rak arm vet jag inte direkt gillar är grönkål. Förutom de där "torra kanterna" och att få ut granatäpplekärnor
Gärna sådant som går att köpa svenskt och inte allt för klimatjävligt (typ konstiga/exotiska nötter/frön osv).
Kanske också tips på någon enkel dressing/smaksättning som funkar till olika typer av sallader?
Hade gärna hittat typ 1-4 olika typer att ha som vardagssallad o alltid ha en stående i kylen som kan ätas till olika typer av middagar. Har ni några sådana?
Däremot hade jag gärna gjort någon mer rejäl sallad i flera portioner som jag sedan kan ha färdig i kylen och bara ta av. Då har jag inga problem med att den tar lite tid att göra. Jag är dock helt clueless på vad/hur osv. Det får gärna vara lite frön/nötter osv inblandat/som man kan strö över vid servering om de inte behöver fixas något med vid serveringstillfället. Gärna "råa" grönsaker men kan också vara tillagade innan salladen görs i ordning (tex morot/potatis/rödbeta).
Det jobbigaste tycker jag är att tex 1 kålhuvud är så jäkla stort att det tar aldrig slut för 1 person. Jag vill framförallt att vad jag nu gör går jämnt upp för annars leder det ofta till för mycket matsvinn hos mig. Alt att saker går jämnt upp i två olika sallader jag kan göra varsin vecka eller så och de håller så länge. Jag har sjukt svårt för "torra kanter" så skär alltid av yttersta biten av gurkan osv.
Det enda jag på rak arm vet jag inte direkt gillar är grönkål. Förutom de där "torra kanterna" och att få ut granatäpplekärnor
Gärna sådant som går att köpa svenskt och inte allt för klimatjävligt (typ konstiga/exotiska nötter/frön osv).
Kanske också tips på någon enkel dressing/smaksättning som funkar till olika typer av sallader?
Hade gärna hittat typ 1-4 olika typer att ha som vardagssallad o alltid ha en stående i kylen som kan ätas till olika typer av middagar. Har ni några sådana?