Prissättning på häst

A

abcd

Skriver från ett utlänskt tangentbord, så inga å, ä och o da det blir for omstandigt..

Tillhor den hastlosa gruppen av manniskor som har som tidsfordriv att kolla pa hastannonser.
Har spenderat nagon timme i eftermiddag pa en av de store "forsaljnings-sajtern" och forundras over mange av priserna pa hastar..

Den senaste kostade 550.000 och har gatt GP klasser, 140-150 hoppning och startat internationellt medans ett sto i samma alder som gar 130 hoppning kostar 60.000kr. Valack fron 06 "med kapacitet", tavlat 120-klasser utomlands kostar 135.000kr.

Generellt satt sa har jag markt att falttavlans hastarna ar dyrare, men det kanske sager sig sjalv da dem skall vara bra till fler saker.

Toppstammad dressyrvalack, 3 ar 175.000kr, valack 11 ar, som gatt Prix St George for 650.000kr.

Forstar att de hastar jag har sett ar mer eller mindre tavlingshastar, men vem koper dem? Inte kan det vara en vanlig Svensson med ambitioner, eller?

Vad utgar man ifran vid prissattning? (alla hastar inte bara superdupermegaawesome tavlingshastar Antar att stam, alder,skador, utbildning och meriter spelar roll, men ando 650.000 kr for en hast, sa kul ar det val anda inte?
 
Senast ändrad av en moderator:
Sv: Prissättning på häst

Kul att du tar upp detta, jag har också som tidsfördriv att kika på hästannonser. En spontan reaktion är iallafall att dessa hästar är mer intressanta för personer utomlands än i Sverige. Här i Sverige är prispengarna väldigt låga även i högre klasser. Det är därmed svårt att tjäna in hästens köpesumma på prispengar även om det är en GP häst. Däremot i Tyskland exempelvis så kan vinstsumman vid en msv eller svårklass tävling ligga mellan 20.000 och 50.000. Gör du då några starter om året har du ju snart kommit upp i vad hästen kostade.
Så, här i Sverige är nog de som köper dessa hästar främst intresserade av avel eller har för mycket pengar ;) men i Tyskland tror jag det är mer vanligt. Oftast skriver man inte ut priserna i tyska annonser utan använder sig av "Verhandlungsbar" dvs. man förhandlar om hästens pris. Den som lägger högst bud får köpa. DET saknar jag i Sverige, här är det nästan oförskämta att förhandla om priset på en häst.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp