Pelleterad betfor
Dammar inte, är lätt att mäta och hantera.
Smakar inte någonting, blir väldigt smulig, tar LÅNG tid på sig att svälla klart.
Kokande vatten: 30 min
Varmt kranvatten: 4 h
Kallt kranvatten: 5 h
Riven/strimlad betfor
Smakar sött och bra, mer tuggmotstånd än pelleterad, ser fräschare ut färdigblandad.
Dammar väldigt mycket, svårt att skopa upp i foderskopa när det är torrt, tar ganska mycket plats.
Kokande vatten: 5 min
Varmt kranvatten: 40 min
Kallt kranvatten: 2,5 h
så om du vill ge din häst betforn efter det att du ridit så skulle jag rekommendera strimlad betfor, då kan du blöta den direkt när du kommer till stallet och ge den när du går därifrån (efter ridning och annat pyssel, bör väl ta 2 timmar minst) Kompisen använde en vattenkokare i stllet och blötte betforn innan vi stack ut med hästarna så dom fick mumsa på det när vi kom tillbaka.
(jag smakar på all hästmat jag oxå, t.ex så smakar krafft groov saltare än krafft grund, för man ger inte ens älskling mat som man inte är villig att smaka på själv anser jag..)