Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
I USA är det mycket vanligt att ge ca. 4 – 6 oz (112 – 168 g) mald linfrö per dag. Det finns hästägare som har gjort detta i över 30 år (till alla sina hästar) och än har ingen dött av cyanidförgiftning.
Exakt så är det.Fast då funkar det väl tack vare att fröna är malda? Som jag har förstått det så är det de hela frö, med skalet oknäckt som är farliga?
Japp det går bra t ex att strö på filen på morgonen.Så man kan äta malda linfrön som de är?
Fast då funkar det väl tack vare att fröna är malda? Som jag har förstått det så är det de hela frö, med skalet oknäckt som är farliga?
Hur är det med pelleterat linfrö och cyanidhalt?
Jag förmodar att du med “pelleterat linfrö” menar linfrökaka, dvs. det som blir över när oljan har pressats ut.
Eftersom de farliga glykosiderna stannar i linfrökakan (linfröolja innehåller inga skadliga glykosider) så är koncentrationen av glykosider större i linfrökaka, dvs. 100 g linfrökaka innehåller en större mängd glykosider än 100 g linfrö.
Så det är alltså värst av allt... Nu är det länge sen jag hade en sån säck hemma men vad jag minns så stod det då ingen form av varning på säcken om cyanidinnehåll. Borde man inte upplysa om det??