95johsv
Trådstartare
Jag skulle gärna äta mer fisk och skaldjur. Magen älskar det helt enkelt, och mina smaklökar likaså. Problemet är hur den fångas, vart och vad det är för sorts fisk...
När jag frågar i fiskhandeln så vet de aldrig. Även fiskbilar med sk lokal knytning köper sin fisk i Göteborg och sedan är ursprunget borttappat känns det som. Fryst finns ju OK med alla stämplar, men färsk är så mycket godare. Dessutom vill jag kunna vara lite mer spontan i matlagandet, då fungerar sällan frysta varor.
Hur gör ni? När jag hör att fisk är trålad så tänker jag bottentrål. Men det kanske inte är så längre? Bifångster som slängs tillbaka dött i haven och inte tas tillvara, slöseri.
När jag frågar i fiskhandeln så vet de aldrig. Även fiskbilar med sk lokal knytning köper sin fisk i Göteborg och sedan är ursprunget borttappat känns det som. Fryst finns ju OK med alla stämplar, men färsk är så mycket godare. Dessutom vill jag kunna vara lite mer spontan i matlagandet, då fungerar sällan frysta varor.
Hur gör ni? När jag hör att fisk är trålad så tänker jag bottentrål. Men det kanske inte är så längre? Bifångster som slängs tillbaka dött i haven och inte tas tillvara, slöseri.