Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag använder plastpåse. I med osten allra längst ned i påsen och vira överskottet av påsen runt osten. Nu äter jag orimligt mycket ost, en stor ost varar endast max en vecka. Kanske därför jag aldrig märkt av att den blir gammal?Jag identifierat ett irritationsmoment i livet:
Ostförpackningar.
Den ost jag köper kommer i en enkel "plastficka". Problemet är att den där plastfickan när man väl klippt upp den är mer eller mindre värdelös som förpackning: först är det ett jävla bök att få tillbaka osten i den slimmade påsen och sen sluter den inte längre tätt och osten blir hård och tråkig i ena kanten. Min lösning just nu är att slänga originalförpackningen och ersätta den med en rymligare fryspåse. Det funkar men känns som ett jävla onödigt slöseri av plast.
Så frågan är: hur förvarar ni ost? Någonstans i bakhuvudet har jag ordet "ostkupa" men det känns av någon anledning väldigt avlägset att faktiskt köpa Kanske behöver jag bara bekräftelse på att ostkupor är något folk faktiskt har, eller?
Men tar du ny plastfolie varje gång du använt osten då?Så blir det bara om man inte har påsen eller plastfolien tillräckligt tätt mot osten.
http://www.laplandecostore.se/ekolo...med-dragsko-ekologisk-gots-bomull-medium.htmlJag använder plastpåse. I med osten allra längst ned i påsen och vira överskottet av påsen runt osten. Nu äter jag orimligt mycket ost, en stor ost varar endast max en vecka. Kanske därför jag aldrig märkt av att den blir gammal?
Oftast används en av alla de påsar man lägger frukt i när man handlar. Där känner jag mig som en miljöbov - finns det alternativa förpackningar att lägga frukt i vid inköp?
Nä, det är ju bara att vira runt den gamla igen. Använder plastfolie just för att den så smidigt kramar osten hur mycket det än är kvar och vilken form den än har.Men tar du ny plastfolie varje gång du använt osten då?
Jag öppnar bara ostens plats upp till så man kommer åt att hyvla liksom, men har plasten kvar på sidorna och sen har jag en plastpåse runt. Sen jag började lämnade originalplasten kvar så tycker jag inte att osten börjar mögla lika snabbt som innan.
Jag identifierat ett irritationsmoment i livet:
Ostförpackningar.
Den ost jag köper kommer i en enkel "plastficka". Problemet är att den där plastfickan när man väl klippt upp den är mer eller mindre värdelös som förpackning: först är det ett jävla bök att få tillbaka osten i den slimmade påsen och sen sluter den inte längre tätt och osten blir hård och tråkig i ena kanten. Min lösning just nu är att slänga originalförpackningen och ersätta den med en rymligare fryspåse. Det funkar men känns som ett jävla onödigt slöseri av plast.
Så frågan är: hur förvarar ni ost? Någonstans i bakhuvudet har jag ordet "ostkupa" men det känns av någon anledning väldigt avlägset att faktiskt köpa Kanske behöver jag bara bekräftelse på att ostkupor är något folk faktiskt har, eller?
Ja det tycker jag!Håller den sig fräsch?
Jag vänder uppochner på en plastburk, modell 2 liters glassburk, ostkupa DIY lite enkelt sådär. När burken ser tråkig ut köper jag mer glass
Jag tycker är jättebra att plastbanta och försöker aktivt minska ned plasten. Men just ost är svårt att ha på annat sätt än i plastpåse tycker jag - utan att den blir torr.
Är det någon ostkupe-användare som kan tipsa om en ostkupa som faktiskt skyddar osten? Jag köper gärna mycket ost och den kan bli liggande i kilen iaf 10-14 dagar under uppätningstiden. Funkar det eller måste den konsumeras snabbare för att inte bli torr?