- Svar: 14
- Visningar: 1 146
FEI satsar på en ny handlingsplan för hästvälfärd, med fokus på sex huvudområden som ska förbättra hästarnas välbefinnande inom ridsporten.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Hästens liv utanför ridningen tänker jag? De andra fem områdena är ju fokuserade på ridning och tävling.Vad menar de med "de andra 23 timmarna? "
Typ när hästen är i hagen eller vad? Tänker de att alla hästar bara träffar människor i en timme om dagen?
Ändå rätt luddigt Långt ifrån alla hästar rids ju exakt en timme om dagen.Hästens liv utanför ridningen tänker jag? De andra fem områdena är ju fokuserade på ridning och tävling.
Det är ett vedertaget begrepp så det ser jag inget konstigt med.Ändå rätt luddigt Långt ifrån alla hästar rids ju exakt en timme om dagen.
Då är din "Hästens liv utanför ridningen (eller typ träning, så kan man inkludera fler än bara ridhästar)" bättre.
Aha, har aldrig hört någon säga de andra 23 timmarna när man pratar häst. När jag söker på det så verkar det mer handla om traumabehandling. Men du har säkert rätt.Det är ett vedertaget begrepp så det ser jag inget konstigt med.
Förövrigt hoppas jag att det inte bara är fina ord på ett papper utan att det verkligen blir en förändring. Tyvärr tror jag inte att det blir det. Hoppet som jag ser det är att hästmänniskor i allmänhet och hästmänniskor som jobbar på ridskolor i synnerhet förändrar sitt tänk och faktiskt tar till sig forskningen och lär ut något helt annat än att barnen ska lära sig att "visa vem som bestämmer" och "lägga på spöt ordentligt" utan att de faktiskt får lära sig vilken känslig och fantastisk varelse hästen är och att det är en ynnest att få vara nära dem. Där har såklart institutioner som SLU ett megaansvar att göra forskningsresultat lättillgängliga och förståeliga även för den som inte är van att läsa sådant.
Det kan vara internt. Uttrycket används kanske mer när man arbetar med hästar?Aha, har aldrig hört någon säga de andra 23 timmarna när man pratar häst. När jag söker på det så verkar det mer handla om traumabehandling. Men du har säkert rätt.
Det där med att visa vem som bestämmer och spöa hästarna är inte längre en grej på ridskolor vad det verkar. Nu har jag bara varit runt på ca 10 olika ridskolor - men jag har aldrig hört de orden yttras, eller den "mentaliteten" läras ut.
Ja det hoppas jag med. På min ridskola är målet alltid att lära ut förståelse för hästarna, och att skapa ryttare som är glada och nöjda.Det kan vara internt. Uttrycket används kanske mer när man arbetar med hästar?
Jag letade häst i vintras och fick så sorgliga filmer på hästar som gick på ridskolor/verksamheter (utbildningsställen och liknande). Till de ställena åkte jag inte ens och flera ställen jag var och skulle provrida på var det tydligt vilken jargong det var. Jag hoppas de ställena var undantag och att förändringen du ser sker på majoriteten av ridskolorna.
Det håller jag med om men om de sammanställer det som redan finns och tar vara på det så borde det hända endel.11 miljoner är dessvärre alldeles för lite om man ska forska ordentligt på detta med hästvälfärd och ta det framåt.
11 miljoner är fortfarande en piss i Mississippi i synnerhet för ett internationellt projekt som ska pågå i flera år. Där man ska bygga kunskap (eller samla in den) och jobba med attitydpåverkan i 134 länder.Det håller jag med om men om de sammanställer det som redan finns och tar vara på det så borde det hända endel.
Mja. Vi vet inte ens hur en häst ser ut när den är glad under arbete. Att ta reda på det tänker jag är otroligt viktigt för att föra detta framåt. Och det kommer kosta mer än 11 miljoner.Det håller jag med om men om de sammanställer det som redan finns och tar vara på det så borde det hända endel.