Jag blir så matt på sådana här diskussioner. Jag är helt inne på att man måste gynna svenska bönder och den svenska ekonomin. Där är det inget snack om saken. Men att utländska bär skulle vara farliga är ju bara så galet. Hur överlever människor i andra länder ifall allting är så farligt utomlands?
Varför tror svenskar alltid att Sverige är bäst på allting? Andra länder klarar också av att odla med kvalitet och säkerhet, eller bygga saker etc, etc.
Fast det är ju inget hittepå, läste du inte rekommendationerna ovan? Det är ju för att folk har blivit sjuka. Det var ju många på ett äldreboende som blev sjuka när de ätit importerade bär som inte kokats bla.
Man är inte lika vaksam när det gäller smitta i många andra länder (naturligtvis inte alla) och använder i många fall alldeles för mycket bekämpningsmedel och antibiotika i livsmedelsproduktionen.
Så jo, jag hävdar att det finns många fördelar med svensk mat utöver att den är lokalt producerad.