225grader typOch vad ska ugnen vara på ungefär?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
225grader typOch vad ska ugnen vara på ungefär?
Den brukar jag också göra men jag byter ut oliverna mot att jag lägger ett täcke Västerbottenost på.Jag älskar att laga mat, men vardagsmaten blir lätt så himla tråkig. För den ska ju gärna vara snabb, enkelt och hyfsat billig. Nu är jag ute efter den otroligt goda vardagsmaten, maten som har det där lilla extra! Lite ovanligare recept, som ni säkert sitter på
Igår så gjorde jag en rätt som jag inte tröttnar på oavsett hur många gånger jag äter det. Enkelt, snabbt och framför allt, MEGAGOTT! Gjorde den med pasta och gröna bönor, men går lika bra med potatis och valfri sallad.
Ingredienser:
Laxfilé (kan göras med hel lax men jag hade fyra filébitar)
Vitlök
Flingsalt
Matlagningsgrädde
Gröna oliver utan kärnor
Gör såhär:
Smörj in laxen i salt och vitlök (jag älskar vitlök och har typ en klyfta per filé). Lägg i en ugnsform. Hacka/dela oliver. Jag hade ca 1 dl men det gör man som man vill med. Strö över oliverna över fisken. Häll över matlagningsgrädde, ungefär så det täcker fisken (jag hade 5 dl).
In i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter beroende på fisken.
BAM. Världens godaste vardagsmat är fixad!
Jag hoppas att ni har massa goda recept att dela med er av så jag kan fylla på min receptbok! Laxen tar typ 30 minuter att göra, vilket känns rätt lagom för en vardag.
Torskbiffar! Mums mums mums!
http://www.ica.se/recept/dilliga-torskbiffar-med-timjanrostade-rodbetor-713162/
Igår gjorde jag snabb middag bestående av falafel. Dessa hade jag gjort i förväg och frusit in i portioner. Även om falafel är bäst helt nygjorda så blev de jättegoda uppvärmda med rostade pitabröd, sallad och sås gjord på grekisk yoghurt och sambal oelek.
Torskbiffar! Mums mums mums!
http://www.ica.se/recept/dilliga-torskbiffar-med-timjanrostade-rodbetor-713162/
Låt mig presentera världens kanske godaste pastasås. Snorlätt att göra men kanske inte lika nyttigt som det som presenterats hittills..
Ett paket kokt skinka (120g alltså sån man har på mackan från charken, inget färdigstrimlat skit)
1 paket naturell philadelphiaost
1 liten burk (2,5 dl) lätt creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1 msk senap typ slotts
1 hönsbuljongtärning
lite färskmalen svartpeppar
Bara att blanda allt i en kastrull och låta det koka på låg värme 10 minuter kanske så allt är slätt och klumpfritt. Serveras med pasta. Denna är sjukt god, den funkar att frysa och tina men eftersom den har så pass högt fettinnehåll tycker jag den blir lite märklig. godare att ha i kylen bara och äta några dagar i rad
Den är UNDERBAR! Gjorde den till min 40-årsfest , då både gluten och laktosintolleranta skulle delta + en vegetarian. Enormt uppskattad!!Får mig osökt att tänka på en "afrikansk kikärtsgryta" som också råkar passa i den här tråden
Första träffen på google om man söker på namnet men huvudprincipen är att fräsa lök, hälla över en burk krossade tomater, 1 burk kokta kikärtor, buljongtärning, en skvätt vatten, kryddor (t.ex spiskummin) och några rejäla skedar jordnötssmör som får koka ihop en liten stund, och strö över cashewnötter på slutet om man känner sig rik! Den är god till ris, och antagligen couscous och bulgur också.