Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Brr!Fick för några år sedan en rejäl (med feber bl a) matförgiftning efter ett besök på en sushirestaurant. Jag hade dock inte ätit sushi. Hade kontakt med både sjukvård och "hälsovårdsnämnden". Enligt de senare så var miso-soppa en inte ovanlig källa till matförgiftning eftersom den står halvljummen (och ibland öppen) ganska lång tid ute i restauranten.
Jag hade uppfattat det som att den hade allmänna existensproblem och det är därför. Typ svårodlad och sällsynt eller ngt.”Wasabin” är inte äkta wasabi utan ett hopkok av något som ska likna wasabi. Den wasabi som serveras på sushirestauranger och som man köper i butiker innehåller laktos. Jag är själv laktosintolerant och upplever alltid samma problem. Tänkte att det var väldigt märkligt eftersom sushi inte in innehåller laktos men ack så fel jag hade.... nu blir det ingen mer sushi för min del. Sushi utan ”fake wasabi” är inte alls lika gott, tycker jag. Äkta wasabi är säkert gott och troligtvis laktosfritt men det existerar knappt utanför Japan tydligen.