F
fio.
Sv: Cadiac 686
Nej det handlade om hans egna prestationer
Nej det handlade om hans egna prestationer
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Görel skrev:Jag tänker på ett par halvblodshingstar som var verksamma under 70- och 80-talet som betäckte 500 till 1000 ston. Flera av stona lämnade utmärkta avkommor ihop med andra hingstar. Men dessa hingstar levde inte upp till förväntningarna man hade på dom som avelshingstar. Kolla upp livstidsstatistiken som publicerades i början av året, så ser du att det finns några hingstar som ligger långt ned i alla tabeller trots många betäckta ston.
På den tiden kollades inte förvärvningen upp på samma sätt som idag, jag tar t ex för mig att första Breeders var 1990, och man hade heller inte riktigt samma strikta regler för utdelning av värdebokstäverna.
Görel skrev:Främst min tidigare älskling Indus, Unesco och Brabant.
Alla tre betäckte minst 1000 ston och har procentuellt sett väldigt få placerade avkommor.
dee79 skrev:V innebär att de står på "vänteläge". Man tycker att de är alldeles för intressanta för att sänkas till C, men man vill vänta och se vad deras avkommor presterar. Det "roliga" i hela situationen är att deras avkommor, från den stund de tilldelats V, får grå papper - dvs de hade lika gärna kunnat få ett C.
Görel skrev:Om Brabant står det i Ridsport att det man kunde vara säker på angående Brabandt förvärvning var att han inte förvärvde sina goda egenskaper och att han borde tagits ur aveln tidigare.
Om Indus har jag läst någonstans att dåvarande Flyingechefen Olle Kjellander ansåg att han var den vackraste hingst han sett. Honom har jag sett och tyckte verkligen att han var vacker. Vilken trav! Men han lämnade inte heller särskilt många tävlingshästar efter sig trots att han betäckte över 1300 ston.
Unesco 428 e Pompe - Varolio levde 1962-82 och betäckte 1000 ston. I början var han väldigt populär och något eller några år hade han över 100 ston, men de sista åren fick han bara drygt 30. Mest framstående avkomman i Sverige är väl sonen Ganesco. Sammanlagt fick han en avkomma i svår dressyr och två i svår hoppning.
Alla dessa tre hingstar hamnar långt ned i all statistik när det gäller avkomornas prestationer kontra hur många ston hingsten betäckte. Det finns säkert fler såna hingstar, men dessa tre var det jag tänkte på.
olgaklara skrev:Men indus lämnade dock en hel uppsjö med godkända hingstar efter sig,
Indus 530 är far till hingstarna Ismir 597, Othello 641, Spartacus 658, Tristan 702 och Trofé 703 samt 99 stamboksförda ston. Han har ett exteriört sett starkt möderne med idel diplomston. Mormodern Tiara II 6039 hade statens förärvningspremie. Han har själv tävlat framgångsrikt i MSV dres