Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
mizz skrev:*kl*
Har svårigheter att få remonten att sitta korrekt. Hästen har en väldigt "kort" mun vilket medför att remmen över nosen ligger långt ned på nosryggen. Har funderat på en bygel, men är osäker på konsekvenserna. Kan ngn tala om för mig om möjliga tråkiga verkningar efter en sådan nosgrimma.
mazarein skrev:för det första: du sa att du inte läste så noga, gör gärna det innan du kommenterar! för det andra så skrev jag att de erfarenheter jag har är folk som sagt till mig att de använder denna nosgrimma för att den ser snygg ut och att de egentligen inte vet vad dess egentliga syfte är.
Det du säger om att den inte är till för, vad jag skrev, skeva käkarna, varför tror du det är en metallbåge?
En dylik med kanske lite förändrat utseende och med bara läderremmar eller liknande vore säkert ypperligt eftersom det blir en nosgrimma som inte ligger ivägen för bettet. Dock gör ju inte en rätt spänd nosgrimma av vilket slag som helst inte det heller...men DENNA nosgrimma har metallbyglar som är till för att korrigera hästar som lägger käkarna på sned.
//Anna
mm, precis! tycker det är så synd när en sån sak som lixom är gjord för att korrigera, och som ändå är ganska sträng, används av folk som inte vet vad den är till för..Nasi skrev:Håller helt med dig ! Jag har hört jätte många personer som har den för att den är såååååååå fin det är synd att den inte BARA andvänds för sitt ursprungliga syfte.
Malin
Boj skrev:*Knapplån*
Har även hört att man använder den på en del galopphästar som pullar kraftigt, nosgrimman utsätter då nosryggen för att stort tryck vid ett tygeltag. Detta var en bekant som berättade, och som jobbar inom galoppen. Så snäll är den inte, även om man vill lura sig att tro så.
Att rida i normallängd på islandshäst är inge svårt man rider faktiskt inte tölt hela tiden på en islänning.En dag kasnke man inte alls töltar utan bara tränar på trav skritt och galoppen.
Boj skrev:
När bettet kommer upp mot böjningen av bygeln, trycks bygeln ner samtidigt som den övre remmen trycker mot nosryggen.
Hittade tyvärr ingen moterad på en häst, vilket skulle ha varit lättare att förstå förklaringen på.