Det är ju jättelätt. Konserver, pasta och ris kan man ha var som helst. Alla lägenheter har väl något förråd. Perfekt att ha sådan mat i.
Helt klart har i princip alla inkl boende i ägenhet, ett vindsförråd eller ett källarförråd att disponera.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det är ju jättelätt. Konserver, pasta och ris kan man ha var som helst. Alla lägenheter har väl något förråd. Perfekt att ha sådan mat i.
Ibland kan uttagsintervallerna på mediciner vara jättesnäva, beroende på hur läkarna har fyllt i dem. Kan handla om ett fåtal dagar man har på sig från att man kan få ut mer och tills det man har tar slut.
Helt omöjligt att bunkra eller att välja tidpunkten för när man måste ut och köpa nytt om man fått ett sådant recept.
Jag tycker det är ganska svårt att "lagra" mediciner också. Många mediciner som är typ förkylningsrelaterade som nässpray, hostmedicin osv hinner nästan alltid passera bäst före-datum när det är dags för nästa användning så det är inte så effektivt ändå i min erfarenhet
Jag känner INGEN med "minst tre månaders ätbart hemma". Absolut ingen.
Av oss som har hus i bekantskapskretsen har vissa av oss små förråd där vi förvarar sådant som inte behöver stå i kylskåp och dylikt, det är allt. Ingen av oss "bunkrar". Har svårt att se hur man skulle kunna bunkra tre månaders ätbart om man t ex bor i lägenhet.
Du har kanske och säker en del fler, jag har inte och inte "man" heller. Hade jag haft förvaringsmöjligheter och möjligheter att lagra bränsle så kanske. En lägenhet i stan gör den typen av planering direkt besvärlig. Och angående coronaviruset tror jag inte den typen av isolering kommer att behövas. Det krävs att jag säger upp mig från jobb för att sätta mig själv i total isolering. Jag tror att oroa kan bli besvärligt men inte att den typen av isolering skulle spela någon större roll.
Blir det en riktig pandemi så talar vi om isolering till det utvecklats ett vaccin skulle jag tro om det ska vara effektivt.
Det är ju jättelätt. Konserver, pasta och ris kan man ha var som helst. Alla lägenheter har väl något förråd. Perfekt att ha sådan mat i.
Nu har jag inte preppat i tanken för specifikt Corona viruset från början men det kan vara ett scenario då vi har användning av det som finns hemma. Risk finns det kan bli panik och affärer töms. Bara att se hur det blev i Kina i de drabbade områdena. Jag tror att man kommer långt med vara noggrann med hygien. Jag är inte så orolig för Corona jag har andra saker att kämpa emot.
Nej, alla har inte det o i en del förråd finns fukt, där kan man inte lagra ris, mjöl, pasta etc..Helt klart har i princip alla inkl boende i ägenhet, ett vindsförråd eller ett källarförråd att disponera.
Nu har jag inte preppat i tanken för specifikt Corona viruset från början men det kan vara ett scenario då vi har användning av det som finns hemma. Risk finns det kan bli panik och affärer töms. Bara att se hur det blev i Kina i de drabbade områdena. Jag tror att man kommer långt med vara noggrann med hygien. Jag är inte så orolig för Corona jag har andra saker att kämpa emot.
Nej, alla har inte det o i en del förråd finns fukt, där kan man inte lagra ris, mjöl, pasta etc..
Minst 3 dagar, helst en vecka.Det är ju inget nytt utan har alltid informerats om för allmänheten att det är klokt att ha basala förberedelser för om det blir långvarigt strömavbrott tex. Tillochmed skickades det ut till alla för ett år sedan ”om kriget kommer” med samma tips att ha konserver och vatten etc .
Jag tolkade @Hippocampus som att det gällde uttag man har innestående rätt länge men ändå inte hämtat ut så de tillochmed ibland förfaller. Det är nog det som menas .
Man omsätter sin krislåda regelbundet, det måste man göra speciellt när det gäller vatten i dunkar. Så äter man sin krismat och köper nytt till den.Herregud vilket onödigt matsvinn det skulle bli om folk skulle fylla varenda utrymme med mat för flera månader. Tänk när folk hittar gamla pastapaket i förrådet femton år senare. Oj undergången inträffade inte.
Jag skulle inte vilja lägga upp något lager i ett sådant utrymme. Sådana utrymmen är ofta utsatta för inbrott, i tider av oro lär det inte bli bättre, miljön är inte den bästa och sen får vi inte. Det har varit problem med råttor.Helt klart har i princip alla inkl boende i ägenhet, ett vindsförråd eller ett källarförråd att disponera.
Man omsätter sin krislåda regelbundet, det måste man göra speciellt när det gäller vatten i dunkar. Så äter man sin krismat och köper nytt till den.
Jag skulle inte vilja lägga upp något lager i ett sådant utrymme. Sådana utrymmen är ofta utsatta för inbrott, i tider av oro lär det inte bli bättre, miljön är inte den bästa och sen får vi inte. Det har varit problem med råttor.
Nässpray använder jag flera gånger om dagen så den blir inte gammal hos mig , brukar köpa 10 åt gången från apotea. Andra nätapotek har en gräns på 5 st/beställning.Jag tycker det är ganska svårt att "lagra" mediciner också. Många mediciner som är typ förkylningsrelaterade som nässpray, hostmedicin osv hinner nästan alltid passera bäst före-datum när det är dags för nästa användning så det är inte så effektivt ändå i min erfarenhet
Men man kan ju använda det efterhand och sen fylla på. Något svinn är det ju inte tal om.Herregud vilket onödigt matsvinn det skulle bli om folk skulle fylla varenda utrymme med mat för flera månader. Tänk när folk hittar gamla pastapaket i förrådet femton år senare. Oj undergången inträffade inte.