Jag har råkat få med mig några kg skurna apelsiner (fjärdedelar) hem och tänkte försöka göra marmelad, men det är ju som förgjort att få någon kläm på hur man gör. Jag hittar liksom inget standardrecept nånstans utan bara en massa tillkrånglade varianter...
När man kokar saft finns ju en standard att man behöver ha ett ungefärligt antal deciliter socker per liter saft för gott resultat. Finns det nåt liknande för marmelad?
Och, tillsätter man sockret före eller efter kokning?
Någon som kan vägleda mig?
(jag har ledsnat på att surfa runt på femtielva olika sidor på nätet och leta, så jag vore tacksam om ni kan svara här och inte med en länk....)
När man kokar saft finns ju en standard att man behöver ha ett ungefärligt antal deciliter socker per liter saft för gott resultat. Finns det nåt liknande för marmelad?
Och, tillsätter man sockret före eller efter kokning?
Någon som kan vägleda mig?
(jag har ledsnat på att surfa runt på femtielva olika sidor på nätet och leta, så jag vore tacksam om ni kan svara här och inte med en länk....)