V
veg_lasagne
Jag står i ett stall där ägaren "gör" sitt egent foder, korn, havre och ensilage. Kan ställer massa vita balar utanför stallet som vi öppnar en efter en efter behov. Vi har dock ingen analys, vilket jag gärna skulle vilja ha. Hur ska man gå till väga för att få analysen? Vi kan ju inte öppna fem balar som vi inte hinner använda upp innan de blir dåliga, bara för att ta en tuss ur varje? Sen är enislaget taget från olika ängar, och vid lite olika perioder, alltså borde det höt ha olika värden? Jag tror knappast bonden har ställt ala balar i ordning, så att alla balar från äng A står först, sen alla balar från äng B osv. Hur ska vi få ett genomsnittligt värde som vi kan använda oss av? Vi har ju inte råd att skicka analys på varenda bal Eller är det så att vi helt enkelt får finna oss i att det är omöjligt att få vårt ensilage analyserat ordentligt på ett praktiskt sätt? Vart skickar man analysen?