Nu är det passande att bläddra i denna fina julbok jag fått och läsa om dessa härliga böcker från förra året . Har en annan (dubbelbok med Debbie Macomber) som också är urmysig men den kan jag utantill vid det här laget
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Köpte choklad och saffran - redo för bak - men ni måste få saffran i en annan form än vad vi har hos oss Eller så har hon skrivit fel i recptet. Alternativt är det bland de dyraste bitar fudge världen har skådat För 1g saffran landar en bra bit över €250 Så jag testar med 0.1gJag minns faktiskt inte vilket recept jag använt men det här är ett som känns väldigt bekant:
https://fridasbakblogg.se/2018/11/12/saffransfudge-med-kondenserad-mjolk/
Köpte choklad och saffran - redo för bak - men ni måste få saffran i en annan form än vad vi har hos oss Eller så har hon skrivit fel i recptet. Alternativt är det bland de dyraste bitar fudge världen har skådat För 1g saffran landar en bra bit över €250 Så jag testar med 0.1g
Jag gjorde pepparkaksbollar förra året och det var ta mig tusan det godaste julgodis jag nånsin gjort. Busenkelt också, tänk chokladbollar fast man ersätter kakaon med pepparkakskryddor. Det vattnas i munnen när jag tänker på dem https://fredriksfika.allas.se/fredriks-fika/pepparkaksbollar-havrebollar-med-pepparkakssmak/Nästa helg ska jag ha två gäng som ska komma på fika. Ett på lördag och på söndag. Jag ska baka pepparkakor tänkte jag med köpt deg. Har hittat så roliga formar med djurtema.
Men förutom det- vad bakar man för lätta juliga saker dvs inte för många ingredienser och inte för lång tid?
Kommer inte ha all tid i världen i veckan men är kul att inte bara köpa fika.
0,5g är det i en "vanlig" förpackning. 1g är en vanlig mängd och brukar kosta typ 3 för 35kr och liknande.Köpte choklad och saffran - redo för bak - men ni måste få saffran i en annan form än vad vi har hos oss Eller så har hon skrivit fel i recptet. Alternativt är det bland de dyraste bitar fudge världen har skådat För 1g saffran landar en bra bit över €250 Så jag testar med 0.1g
För mig i min del av världen är det vad som erbjuds0,5g är det i en "vanlig" förpackning. 1g är en vanlig mängd och brukar kosta typ 3 för 35kr och liknande.
Låter ändå konstigt att 1g saffran kostar typ 2500kr.För mig i min del av världen är det vad som erbjuds
För mig i min del av världen är det vad som erbjuds
Så här levereras 0.05g saffran hos migVi har saffran i 0,5 g påsar här. Vet inget om vilken typ tyvärr! Men det hade varit spännande att veta!
Det här är stänger. Jag brukar använda en eller två förpackningar till min vitchoklad å saffran-kladdkaka till jul@eventingmania Jag bor också i ett land där saffran inte finns på samma sätt som i Sverige. Jag brukar försöka köpa med mig från Sverige (alternativt be någon skicka, det väger ju inget), men något år har jag hittat saffransstänglar i indiska matbutiker eller till och med bland kryddorna i den vanliga mataffären. Då får man mortla den själv, men det har funkat helt ok för mig i alla fall!
0,5g är det i en "vanlig" förpackning. 1g är en vanlig mängd och brukar kosta typ 3 för 35kr och liknande.
Fast är det äkta saffran? Mitt ex som var kock sa att det finns "fusk-saffran" som är billig, och att den riktiga är jättedyr... Evt om det var att den billiga var utspritt med andra fyllstoffer?
(själv har jag ingen aning)
Gurkmeja är ju både gult och billigtFast är det äkta saffran? Mitt ex som var kock sa att det finns "fusk-saffran" som är billig, och att den riktiga är jättedyr... Evt om det var att den billiga var utspritt med andra fyllstoffer?
(själv har jag ingen aning)
Trodde jag var redo men hade varken bakpapper eller plastfolie hemma. Nu är den biten åtgärdad så nu är jag äntligen redo för att testaJag minns faktiskt inte vilket recept jag använt men det här är ett som känns väldigt bekant:
https://fridasbakblogg.se/2018/11/12/saffransfudge-med-kondenserad-mjolk/
Så här levereras 0.05g saffran hos mig
Cool, men men behövde inte saffran idag.Pistiller är ju mycket drygare än att använda mald saffran på påse. Själv brukar jag också alltid köpa pistiller i kryddbutik här i Sverige och lägga i sprit några dygn innan jag ska använda det. Man behöver inte alls ta lika mycket som den malda saffran.
Köpte med mor Annas pepparkakor med apelsin till stallet och bjöd på, blev uppskattat och så goda de är