corzette
Trådstartare
Läste precis en blogg där de gjorde eget vaniljextrakt ( 100 ml vodka och 2 vanljstänger, dela vaniljstängerna och skär en skåra i dem men låt ändarna va hela. Stoppa i burk, låt stå mörkt och svalt i 3 mån) Kommer prova när jag kommer hem =)
Detta då jag får en massa amerikanska recept i mitt fb flöde som alltid har vaniljextrakt i stället för vaniljsocker och det är ju då helt klart mindre socker i extraktet om man gör det själv...
Nån mer som har små husmorstips ?
Kan man tex göra kanelextrakt på samma sätt ? (lättare att ha i te än kanelpulver/stänger ?)
Detta då jag får en massa amerikanska recept i mitt fb flöde som alltid har vaniljextrakt i stället för vaniljsocker och det är ju då helt klart mindre socker i extraktet om man gör det själv...
Nån mer som har små husmorstips ?
Kan man tex göra kanelextrakt på samma sätt ? (lättare att ha i te än kanelpulver/stänger ?)