Det här nötbrödet brukar jag baka:
http://www.paleoskafferiet.se/notbrod/ Lite dyra ingredienser men ack så jättegott. Räcker med en till två skivor, står du dig bra på
Till fikabröd brukar jag göra äggmuffins. Har tagit med sig sådan till studiecirkeln och även bjudit nära och kära på sådana, och det har blivit riktigt uppskattat. En kan variera smakerna i det oändliga.
Äggmuffins:
12 stycken om du bakar i muffinsplåt. 200 grader i ugn.
8 ägg
2 dl vispgrädde
salt, peppar
250 gram färska champinjoner
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
2 dl gröna ärtor
2 dl riven smakrik ost
Gör så här:
1. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål. Smörj en muffinsform väl.
2. Skiva svampen. Skala och hacka löken. Fräs i en stekpanna med smör och fördela i fördjupningarna i muffinsformen. Lägg i ärtorna och riven ost.
3. Fyll på med ägstanning. Grädda mitt i ugn i ca 20 minuter. Låt stå ett par minuter innan muffinsen tas upp.
Nettans variant:
1. Följer receptet tills ärtorna. Dom värmer/steker jag lite försiktigt tillsammans med svampen och löken.
2. 24 silikonformar ställs på en ugnsplåt.
3. När svampen, löken och ärtorna är stekta så fyller jag formarna med fyllningen, ca en matsked i varje form.
4. Häller på ca 4 msk äggstanning för att sedan lägga valfri mängd riven ost i varje form.
5. In i ugnen i ca 20-30 minuter.
6. Låter dom svalna för att sedan ätas. Går att plocka av formen och sedan frysas och dom klibbar faktiskt inte ihop utan jag kan ta upp en och en eller fler.
Tips på annan fyllning:
200 gram färsk spenat, 150 gram fetaost och 100 gram salami.
150 gram fetaost och ett gäng med skurna körsbärstomater.
150 gram skinka och 12 körsbärstomater.
300 gram smörstekta kantareller, 1 gul lök och 2 dl gröna ärtor.
Fantasin är fri