Recept på glutenfritt bröd

Zoya

Trådstartare
Jag skulle vilja ha era bästa recept på glutenfritt bröd :)
Sonen är eventuellt överkänslig mot gluten och det han sörjer mest just nu är frånfället av bröd - de i handeln är ju, med handen på hjärtat, inte så smakliga.

Bakade en form av filmjölkslimpa igår som var jättegod men lite variation förnöjer ju :)
 
Jag skulle vilja ha era bästa recept på glutenfritt bröd :)
Sonen är eventuellt överkänslig mot gluten och det han sörjer mest just nu är frånfället av bröd - de i handeln är ju, med handen på hjärtat, inte så smakliga.

Bakade en form av filmjölkslimpa igår som var jättegod men lite variation förnöjer ju :)

Min kompis är glutenintollerant och när jag bakade åt henne, så använde jag samma gamla recept som jag brukar och bara bytte ut mjölet mot Finax mjölmix.
 
Jag äter köpebröd så blir det Schär's bröd eller något av Frias limpor. Fungerar okej.
Bakar sällan själv men oftast blir det bäst om man tar naturligt glutenfria mjöl i stället för mixer.

Rekommenderar sidan Vi med Celiaki på Facebook om du är medlem där.

Ett länktips, tyvärr inte många brödrecept med underbara recept, kanelbullarna är hur goda som helst;
http://kustenarklar.wix.com/virginiakust#!recept/coyi
 
Tack för svaren. Undviker helst dessa mjölmixer för de innehåller ju tyvärr en hel del konstiga tillsatser som jag helst undviker. Ska kolla in hemsidorna ni nämnde :)
 
Jag skulle vilja ha era bästa recept på glutenfritt bröd :)
Sonen är eventuellt överkänslig mot gluten och det han sörjer mest just nu är frånfället av bröd - de i handeln är ju, med handen på hjärtat, inte så smakliga.

Bakade en form av filmjölkslimpa igår som var jättegod men lite variation förnöjer ju :)

Skrädmjölsfralla:
http://saladgoesfat.blogg.se/2015/may/skradmjolsfralla.html

Havrefralla:
http://saladgoesfat.blogg.se/2014/march/glutenfria-havrefrallor.html

Bananbröd:
http://saladgoesfat.blogg.se/2015/april/bananbrod.html

Vill du inte använda färdigmix i bananbrödet så går det nog lika bra med ris/bovetemjöl eller liknande :)
 
Det här nötbrödet brukar jag baka: http://www.paleoskafferiet.se/notbrod/ Lite dyra ingredienser men ack så jättegott. Räcker med en till två skivor, står du dig bra på :)

Till fikabröd brukar jag göra äggmuffins. Har tagit med sig sådan till studiecirkeln och även bjudit nära och kära på sådana, och det har blivit riktigt uppskattat. En kan variera smakerna i det oändliga.

Äggmuffins:
12 stycken om du bakar i muffinsplåt. 200 grader i ugn.
8 ägg
2 dl vispgrädde
salt, peppar
250 gram färska champinjoner
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
2 dl gröna ärtor
2 dl riven smakrik ost

Gör så här:
1. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål. Smörj en muffinsform väl.
2. Skiva svampen. Skala och hacka löken. Fräs i en stekpanna med smör och fördela i fördjupningarna i muffinsformen. Lägg i ärtorna och riven ost.
3. Fyll på med ägstanning. Grädda mitt i ugn i ca 20 minuter. Låt stå ett par minuter innan muffinsen tas upp.

Nettans variant:
1. Följer receptet tills ärtorna. Dom värmer/steker jag lite försiktigt tillsammans med svampen och löken.
2. 24 silikonformar ställs på en ugnsplåt.
3. När svampen, löken och ärtorna är stekta så fyller jag formarna med fyllningen, ca en matsked i varje form.
4. Häller på ca 4 msk äggstanning för att sedan lägga valfri mängd riven ost i varje form.
5. In i ugnen i ca 20-30 minuter.
6. Låter dom svalna för att sedan ätas. Går att plocka av formen och sedan frysas och dom klibbar faktiskt inte ihop utan jag kan ta upp en och en eller fler.

Tips på annan fyllning:
200 gram färsk spenat, 150 gram fetaost och 100 gram salami.
150 gram fetaost och ett gäng med skurna körsbärstomater.
150 gram skinka och 12 körsbärstomater.
300 gram smörstekta kantareller, 1 gul lök och 2 dl gröna ärtor.
Fantasin är fri :)
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp