Jag sitter och funderar på det här med proteinöverskott. Det sägs ju att om det kommer från grovfoder så är det ok. Men om det kommer från kraftfoder så kan det leda till bland annat Baron Gruff sjukan (om jag har förstått saken rätt?)
Men vad är då ett proteinöverskott? Är det förhållandet mellan MJ/smbrp eller hur är det?
Det är ju rätt många (vad jag förstår) som har sina hästar på högre proteinintag än MJ, är det då ett "proteinöverskott"? Och alla de som har ett hö med låg protein nivå, och fodrar upp med proteinfoder, hur blir det där då? Då kommer ju proteinöverskottet från kraftfoder och inte från grovfoder, eller? Och hur mycket mer protein är det som ska till, innan det blir farligt? Och under hur lång tid? Någon som kan förklara den här saken för mig på ren och skär svenska? Eller är det jag som har missuppfattat hela saken?
Men vad är då ett proteinöverskott? Är det förhållandet mellan MJ/smbrp eller hur är det?
Det är ju rätt många (vad jag förstår) som har sina hästar på högre proteinintag än MJ, är det då ett "proteinöverskott"? Och alla de som har ett hö med låg protein nivå, och fodrar upp med proteinfoder, hur blir det där då? Då kommer ju proteinöverskottet från kraftfoder och inte från grovfoder, eller? Och hur mycket mer protein är det som ska till, innan det blir farligt? Och under hur lång tid? Någon som kan förklara den här saken för mig på ren och skär svenska? Eller är det jag som har missuppfattat hela saken?