- Svar: 22
- Visningar: 2 299
Att jag suger på att komma igång med matlagning är känt sedan länge, men det hindrar mig ändå inte från att vilja utforska nya recept och nya smaker. Jag har en receptpärm där jag samlar på recept och provar då och då nya rätter.
Nyligen hade jag en fråga här på Buke om vad jag kunde ersätta Modifast med. Någon föreslog en smoothie med aroniabär. Tråden blev låst så jag hann inte tacka för tipset (och minns inte vem som tipsade), men det är en stående favorit numera.
Smoothien innehåller:
1 dl aroniabär
1 banan
1 tsk honung
1 dl kefir
Detta kör jag i matberedaren. Supergott! Och att både aroniabären och honungen är från egen produktion gör det inte sämre.
Jag gillar dill och tycker både doft och smak är fantastisk. Men jag vet inte riktigt hur man använder dill. För något år sedan fick jag tips från en granne på en kall sås med dill som med fördel äts till exempelvis fiskpinnar.
Såsen består av
1 liten burk creme fraiche
Lika mycket majonnäs som creme fraiche
Lite salt och vitpeppar
Massor med hackad dill
Supergott tycker jag. Och jag har i år redan skördat min årsförbrukning av dill, men har lika mycket till att skörda. Jag behöver nog äta mer dill verkar det som.
För några dagar sedan skänkte jag bort strutbräken till en kvinna jag träffat på fb. I utbyte gav hon mig en planta fransk dragon. Jag gillar dragon, men vet åter igen inte hur man använder den. Idag fick jag ändan ur och planterade den lilla plantan i en rätt stor kruka. Jag hoppas kunna hålla den vid liv. Den ser lite ledsen ut nu efter planteringen. Jag ser dock fram emot att hitta sätt att använda den på i köket.
Och vad gäller strutbräken så är ju även den ätbar. Jag har varit osäker på om det verkligen är strutbräken, men allt pekar på att det är det. Den ska jag nog också hitta något recept till. Nästa år då såklart eftersom det bara är de späda skotten man kan äta.
Och så spanar jag lite på mina dagliljeblommor och kärleksörten. Hur äter man dem? Och funkia lär vara gott det med. Även det får bli till nästa år.
Hela livet är väl egentligen en matresa. Man kan prova sig fram och lära sig nya maträtter och råvaror så länge man lever.
Nyligen hade jag en fråga här på Buke om vad jag kunde ersätta Modifast med. Någon föreslog en smoothie med aroniabär. Tråden blev låst så jag hann inte tacka för tipset (och minns inte vem som tipsade), men det är en stående favorit numera.
Smoothien innehåller:
1 dl aroniabär
1 banan
1 tsk honung
1 dl kefir
Detta kör jag i matberedaren. Supergott! Och att både aroniabären och honungen är från egen produktion gör det inte sämre.
Jag gillar dill och tycker både doft och smak är fantastisk. Men jag vet inte riktigt hur man använder dill. För något år sedan fick jag tips från en granne på en kall sås med dill som med fördel äts till exempelvis fiskpinnar.
Såsen består av
1 liten burk creme fraiche
Lika mycket majonnäs som creme fraiche
Lite salt och vitpeppar
Massor med hackad dill
Supergott tycker jag. Och jag har i år redan skördat min årsförbrukning av dill, men har lika mycket till att skörda. Jag behöver nog äta mer dill verkar det som.
För några dagar sedan skänkte jag bort strutbräken till en kvinna jag träffat på fb. I utbyte gav hon mig en planta fransk dragon. Jag gillar dragon, men vet åter igen inte hur man använder den. Idag fick jag ändan ur och planterade den lilla plantan i en rätt stor kruka. Jag hoppas kunna hålla den vid liv. Den ser lite ledsen ut nu efter planteringen. Jag ser dock fram emot att hitta sätt att använda den på i köket.
Och vad gäller strutbräken så är ju även den ätbar. Jag har varit osäker på om det verkligen är strutbräken, men allt pekar på att det är det. Den ska jag nog också hitta något recept till. Nästa år då såklart eftersom det bara är de späda skotten man kan äta.
Och så spanar jag lite på mina dagliljeblommor och kärleksörten. Hur äter man dem? Och funkia lär vara gott det med. Även det får bli till nästa år.
Hela livet är väl egentligen en matresa. Man kan prova sig fram och lära sig nya maträtter och råvaror så länge man lever.