Wysiwyg
Trådstartare
Jag har köpt 1 kg högrev som jag tänkte göra långkok på spisen av. Men nu har jag fått för mig att det inte går att göra långkok i en vanlig gryta med tunt "golv" utan att man måste ha någon slags gjutjärnsgryta för att det ska bli bra.
Men! Jag hittade en gammal lergryta (med lock) här hemma som jag kanske kan göra något med istället? Jag har rödvin, morötter, lök, palsternacka, högrev och jag kan skaffa något extra också men inget alltför dyrt. Kan man bara steka köttet lite och hiva ner alla ingredienser i lergrytan och långkoka det på låg temperatur i ugnen? Eller kommer det bli förskräckligt?
Eller jag kanske rentav kan göra mitt långkok i en vanlig tunnbottnad IKEA-panna?
Men! Jag hittade en gammal lergryta (med lock) här hemma som jag kanske kan göra något med istället? Jag har rödvin, morötter, lök, palsternacka, högrev och jag kan skaffa något extra också men inget alltför dyrt. Kan man bara steka köttet lite och hiva ner alla ingredienser i lergrytan och långkoka det på låg temperatur i ugnen? Eller kommer det bli förskräckligt?
Eller jag kanske rentav kan göra mitt långkok i en vanlig tunnbottnad IKEA-panna?