makarontanten
Trådstartare
Jag älskar att planera ( och laga mat), så nu har jag tagit på mig att planera in 3 dygns mat för 6 personer över nyår. Jag har redan skrivit en tråd om att vi hyrt stuga, och nu är jag så taggad på detta och vill få dessa 3 dygn så härliga som möjligt för alla, och att vi ska njuta av bara den. Jag brukar alltid jobba nyår ( vården) och därför känns det extra kul att ha fått ihop ett glatt gäng, jag är ledig och stugan är perfekt för både hundar, mys och långpromenader. Därför är jag ute i så pass god tid och vill verkligen tänka till :-)
Men hur räknar man ut ungefär vad det kommer gå åt i mängd mat? Min tanke hitintills är att vi första dagen ( ankomst mitt på dagen) ska avnjuta lite smörgåstårta som lunch/välkomstgrej ( jag vill överraska med denna). Tänkte lite grillning ( korv) på kvällen, och det är ju inte så svårt att räkna på heller. Det finns grill både ute, eller inne i öppen spis om det är oväder :-)
Men så är det frukost 3 mornar ( skulle gärna vilja ha typ "hotellfrukost" med ägg, bacon mm) , lunch på nyår innan trerätters på kvällen, samt lunch och middag ( kvällsmat?) på nyårsdagen, eventuellt lunch sista dagen innan vi åker hem.
Hur vet man hur mycket folk äter, hur räknar man ut allt utan att det blir för snålt, eller får en massa över som folk inte vill betala för ? Hjälp mig göra en nyår magisk, "billig" ( att det inte blir överköp på maten) och underbar, bara för i år :-)
Men hur räknar man ut ungefär vad det kommer gå åt i mängd mat? Min tanke hitintills är att vi första dagen ( ankomst mitt på dagen) ska avnjuta lite smörgåstårta som lunch/välkomstgrej ( jag vill överraska med denna). Tänkte lite grillning ( korv) på kvällen, och det är ju inte så svårt att räkna på heller. Det finns grill både ute, eller inne i öppen spis om det är oväder :-)
Men så är det frukost 3 mornar ( skulle gärna vilja ha typ "hotellfrukost" med ägg, bacon mm) , lunch på nyår innan trerätters på kvällen, samt lunch och middag ( kvällsmat?) på nyårsdagen, eventuellt lunch sista dagen innan vi åker hem.
Hur vet man hur mycket folk äter, hur räknar man ut allt utan att det blir för snålt, eller får en massa över som folk inte vill betala för ? Hjälp mig göra en nyår magisk, "billig" ( att det inte blir överköp på maten) och underbar, bara för i år :-)