För en tid sedan testade jag för första gången att tillverka hemgjord müsli. Jag följde ett recept där man blandade havregryn med olika frön och nötter, blötte lite med olja och vatten samt rostade i ugnen. Någon exakt tid för ugnsrostningen fanns inte angiven - bara att man skulle akta så att det inte blev bränt. Sedan dess har jag förvarat min müsli i en lufttät burk, som det stod i receptet.
Efter att ha mumsat hemmagjort gott i morgonyoghurten i ett par veckor blev jag idag tveksam... tyckte det smakade lite underligt... och när jag grävde djupare i müsliburken hittade jag en stor luden klump!
Vill därför gärna ha tips från andra som gjort hemgjord müsli vad som kan ha varit felet! Hade jag inte rostat den tillräckligt länge i ugnen? (Hur vet man vad som är tillräckligt länge?) Ska man inte förvara lufttät utan istället luftigt? Hur länge kan man räkna med att hemgjord müsli håller sig fräsch?
Efter att ha mumsat hemmagjort gott i morgonyoghurten i ett par veckor blev jag idag tveksam... tyckte det smakade lite underligt... och när jag grävde djupare i müsliburken hittade jag en stor luden klump!
Vill därför gärna ha tips från andra som gjort hemgjord müsli vad som kan ha varit felet! Hade jag inte rostat den tillräckligt länge i ugnen? (Hur vet man vad som är tillräckligt länge?) Ska man inte förvara lufttät utan istället luftigt? Hur länge kan man räkna med att hemgjord müsli håller sig fräsch?