tjenixen
Trådstartare
Jag har nyligen fått diagnos på en autoimmun hudsjukdom som kan länkas till / triggas av glutenintolerans. Så jag tänkte att jag skulle prova på glutenfri kost och se om det gör någon skillnad. Nu har jag ätit glutenfritt i ca två månader och märker besynnerliga förändringar. Förutom fantastiska saker som en mage som inte svullnar och är obekväm, så är det också lite andra grejer. Men jag vet inte om de är länkade till kosten eller inte?
- Bla har jag gått ner ganska ordentligt i vikt. Jag var långt ifrån överviktig innan och även om jag är nöjd med hur jag ser ut nu så vill jag inte riktigt gå ner mer. Folk har kallat mig "späd" - jag har aldrig varit späd, alltid "sportig" el dylikt.
- nu har det hänt flera gånger att jag är hungrig hela tiden. Nästan oberoende av hur mycket jag äter så blir jag inte mätt. Bara lätt illamående. Jag gick på akupunktur- och örtbehandling för något år sedan och reagerade vid något tillfälle ungefär lika, fast då kände jag mig mer hyper samtidigt. Som att även hjärnan gick på högvarv. Det gör jag inte nu. Den perioden var första gågen jag medvetet lade om min kost, och nu har jag ju sett att den är ganska nära glutenfri.
Efter en tråd jag startade här för något år sedan, har jag provat med extra selen och möjligtvis funkar det och lugnar ner sig efter någon vecka. Just nu bor jag inte hemma så det är svårt att prova igen och se om det stämmer.
Jag äter vegetariskt med undantag för kött kanske en gång varannan/tredje månad. Höll mig ifrån mejeriprodukter, men har ökat det intaget med rätt mycket (laktosfri) ost sedan jag började med glutenfritt. Mjölk och grädde är inte min grej, men matyoghurt, créme fraiche och sådant kan funka.
Försöker äta så mycket energirik mat jag kan, inklusive nötter, avokado, ägg, bönor, matfett (smör och olja) samt kolhydrater i gorm av ris, quinoa, mathavre, glutenfri pasta, glutenfritt (fiber)bröd. jag äter även skräpmat som pizza och pommes mm så jag är inte nojig över sådant. Det jag ogillar är hel- och halvfabrikat så sånt håller jag mig ifrån. Och gärna E-nummer.
Är den här konstanta hungerkänslan och viktnedgången ett resultat av glutenfri kost? Någon annan som har erfarenhet?
- Bla har jag gått ner ganska ordentligt i vikt. Jag var långt ifrån överviktig innan och även om jag är nöjd med hur jag ser ut nu så vill jag inte riktigt gå ner mer. Folk har kallat mig "späd" - jag har aldrig varit späd, alltid "sportig" el dylikt.
- nu har det hänt flera gånger att jag är hungrig hela tiden. Nästan oberoende av hur mycket jag äter så blir jag inte mätt. Bara lätt illamående. Jag gick på akupunktur- och örtbehandling för något år sedan och reagerade vid något tillfälle ungefär lika, fast då kände jag mig mer hyper samtidigt. Som att även hjärnan gick på högvarv. Det gör jag inte nu. Den perioden var första gågen jag medvetet lade om min kost, och nu har jag ju sett att den är ganska nära glutenfri.
Efter en tråd jag startade här för något år sedan, har jag provat med extra selen och möjligtvis funkar det och lugnar ner sig efter någon vecka. Just nu bor jag inte hemma så det är svårt att prova igen och se om det stämmer.
Jag äter vegetariskt med undantag för kött kanske en gång varannan/tredje månad. Höll mig ifrån mejeriprodukter, men har ökat det intaget med rätt mycket (laktosfri) ost sedan jag började med glutenfritt. Mjölk och grädde är inte min grej, men matyoghurt, créme fraiche och sådant kan funka.
Försöker äta så mycket energirik mat jag kan, inklusive nötter, avokado, ägg, bönor, matfett (smör och olja) samt kolhydrater i gorm av ris, quinoa, mathavre, glutenfri pasta, glutenfritt (fiber)bröd. jag äter även skräpmat som pizza och pommes mm så jag är inte nojig över sådant. Det jag ogillar är hel- och halvfabrikat så sånt håller jag mig ifrån. Och gärna E-nummer.
Är den här konstanta hungerkänslan och viktnedgången ett resultat av glutenfri kost? Någon annan som har erfarenhet?