Petruska
Trådstartare
"Min" närmaste livsmedelsbutik saluför numera getmjölk, tetrapack på en liter. Den tänkta kundgruppen för detta är oklar för mig, men då jag är laktosintolerant är jag ändå nyfiken.
Jag vet att jag tål getmjölk för jag har testat.
MEN är getmjölken okej ur ett djurskyddsperspektiv?
Jag fattar att man kan tycka olika om detta, men om vi utgår från att jag tror att all, vanlig, svensk, animalieproduktion är gränsfall i sammanhanget. Värst tror jag att gris-, höns- och äggproduktionen är, så jag undviker gris och kyckling, men köper kravmärkta ägg. Jag har svårt att klara mig utan ägg. Jag äter mycket lite kött överlag.
Om vi antar att jag oavsett ursprung dricker samma - lilla - mängd mjölk alltid (i kaffet, i stort sett), är det då schysstare ur djurvälfärdssynpunkt med getmjölk än komjölk, eller tvärtom?
Jag bortser nu avsiktligt från transporter och närproducerat osv. Jag undrar om gethållning jämfört med kohållning - i båda fallen för mjölkproduktion.
Någon som vet?
Jag vet att jag tål getmjölk för jag har testat.
MEN är getmjölken okej ur ett djurskyddsperspektiv?
Jag fattar att man kan tycka olika om detta, men om vi utgår från att jag tror att all, vanlig, svensk, animalieproduktion är gränsfall i sammanhanget. Värst tror jag att gris-, höns- och äggproduktionen är, så jag undviker gris och kyckling, men köper kravmärkta ägg. Jag har svårt att klara mig utan ägg. Jag äter mycket lite kött överlag.
Om vi antar att jag oavsett ursprung dricker samma - lilla - mängd mjölk alltid (i kaffet, i stort sett), är det då schysstare ur djurvälfärdssynpunkt med getmjölk än komjölk, eller tvärtom?
Jag bortser nu avsiktligt från transporter och närproducerat osv. Jag undrar om gethållning jämfört med kohållning - i båda fallen för mjölkproduktion.
Någon som vet?