Myrten
Trådstartare
Kortversionen: hunden har ätit Fodax (oftast vilt) i flera år och funkat jättebra på det. Nu har vi flyttat till Åland och här finns inte Fodax. Jag tänkte att hon väl får äta Mush, men hittills har vi inte hittat någon riktigt bra variant. Jag har alltid försökt att undvika färskfoder med kyckling, av djuretiska skäl och risk för resistenta bakterier. I helgen köpte jag ändå en påse med Mush kycklingbullar (eftersom den svindyra nötvarianten var slut). Då visade det sig att hunden inte gillar kyckling. Alltså, hon var först MYCKET skeptisk men jag fick henne att provsmaka. Den smakbiten spottades ut och sen åt hon ett blad rödkål… Jag har nu kokat bullarna och då går de ner. Men hon ska slippa kyckling.
Höll på att kolla vilka sorters Mush det egentligen finns utan kyckling. Hundmat är generellt väldigt dyrt här (€85 för en säck Royal Canin!) Snubblade över hundköttfärs från Oscar, verkar vara ett lokalt märke. Det är ett prisvärt alternativ och 100 % nötkött. Men det är ett kompletteringsfoder. Jag är faktiskt ganska okunnig när det gäller detta att laga egen mat, men funderar på om jag ska köpa Oscars hundköttfärs som bas och göra ett eget helfoder. Det är lätt att få tag på - finns i vanliga affärer - och kostar ca €7/kg vilket är dyrare än Mush kycklingbullar men billigare än nötvarianterna.
Vad ska man sätta till för att hunden ska få allt hon behöver? Min veterinär hemma tyckte att hon skulle äta något spannmål med tanke på rasen. Risk för taurinbrist, hjärtfel osv… jag har uppfattat att det är spannmålsfria torrfoder som kan vara tveksamma och att färskfoder som är nästan 100 % kött inte ska medföra risk för taurinbrist. Men det är klart, att ge t ex ris i fodret drygar ju ut. Hon gillar det mesta i fråga om bröd, pasta och grönsaker. Det är kött hon är petig med. Har alltid varit.
Gissar att det finns massor med folk på Buke som har koll på att laga egen mat. Hur gör ni? (Om det inte varit för att det inte finns plats i frysen på mitt boende hade jag åkt till Sverige bara för Fodax-bilen tror jag…)
Höll på att kolla vilka sorters Mush det egentligen finns utan kyckling. Hundmat är generellt väldigt dyrt här (€85 för en säck Royal Canin!) Snubblade över hundköttfärs från Oscar, verkar vara ett lokalt märke. Det är ett prisvärt alternativ och 100 % nötkött. Men det är ett kompletteringsfoder. Jag är faktiskt ganska okunnig när det gäller detta att laga egen mat, men funderar på om jag ska köpa Oscars hundköttfärs som bas och göra ett eget helfoder. Det är lätt att få tag på - finns i vanliga affärer - och kostar ca €7/kg vilket är dyrare än Mush kycklingbullar men billigare än nötvarianterna.
Vad ska man sätta till för att hunden ska få allt hon behöver? Min veterinär hemma tyckte att hon skulle äta något spannmål med tanke på rasen. Risk för taurinbrist, hjärtfel osv… jag har uppfattat att det är spannmålsfria torrfoder som kan vara tveksamma och att färskfoder som är nästan 100 % kött inte ska medföra risk för taurinbrist. Men det är klart, att ge t ex ris i fodret drygar ju ut. Hon gillar det mesta i fråga om bröd, pasta och grönsaker. Det är kött hon är petig med. Har alltid varit.
Gissar att det finns massor med folk på Buke som har koll på att laga egen mat. Hur gör ni? (Om det inte varit för att det inte finns plats i frysen på mitt boende hade jag åkt till Sverige bara för Fodax-bilen tror jag…)