Jag hade också valt att göra nya listor, det verkar bli som ett tråkigt jobb bara, annars. Mat på repeat på ett tråkigt vis.Det rullar på väldigt bra med middagslistan. 6 rätter ätna och 4 kvar, precis som planerat. Jag känner dock redan nu att det inte kändes så hemskt inspirerande att beställa hem samma saker nästa leverans. Så jag satte ihop en till lista. Vi handlar på Willys med hemleverans och där går det att spara ner en inköpslista (antar att det går hos alla kedjor), så nu delar jag upp det i ”Lista 1” och ”Lista 2.” Precis lika enkelt att handla så fort man gjort förarbetet. Kanske varvar vi dessa två, eller bygger på med ännu fler!
Nästa blev såhär, två rätter fick stanna kvar men de 8 nya är:
- Torsk med vitvinssås, potatis och broccoli
- Bowl med couscous, ägg, avokado och sirasha
- Bondsoppa med creme fraiche
- Sticky chicken med ris
- Pasta med zuccinisås och citron
- Fried rice med svamp och ägg
- Lax med fetaost och pestokräm
- Pulled oumph i pita med fetaostkräm och picklad rödlök
Och "rätter" i stil med makaroner, korv och kite skurna grönsaker, som du ju inte heller har på listan, hade jag snarare sett som krishantering vid särskilt kämpiga dagar än som matplanering. Jämförbart med de där snabba nudelsopporna, typ. Barn brukar gilla dem. Det är väl för att de ofta gillar glutamat.