K
Krabban
Jaha... nu är höt mögligt oxå... Jag blir så trött... Redan förra veckan tyckte jag att ngt kändes fel och att det luktade skumt när jag var uppe för att hämta hö, men eftersom ingen annan reagerat så tänkte jag att jag väl inbillat mig... Men sen igår så drog jag upp sambon och tvingade honom att titta (eftersom jag är halvblind utan glasögon )och lukta på det.
Först kände han ingenting, men efter ett tag när vi började kika på balar från olika sidor kunde man först se att det liksom var luddigt på stråna och sen på vissa var det svarta fläckar. Jag tycker det är jättesvårt att helt säkert säga att de luktar mögel, men eftersom jag reagerade så MÅSTE det helt enkelt vara det.
Hela yttre lagret av hö är åtminstone lite mögligt, har inte kollat inne i balhögen ännu - suck, jag vill inte veta helst . Iallafall. Jag är inställd på att göra mig av med ALLT hö, bränna det eller nåt, för jag är så osäker på mig själv att jag inte skulle upptäcka om det är mögelsporer (eller vad det heter) i höt, som kanske inte syns riktigt lika klart.
Vad tycker ni? Och hur är det eg.? Är allt "smittat" eller kan vissa av balarna fortfarande vara "friska"? Det där luddet på stråna är väl mögel?
Då kommer min nästa fråga. Hur kommer det sig att höt blir mögligt? Är det för att det är fuktigt när det pressas eller är det pga hur vi har höt på logen? Hur förvarar man det bäst och hur förhindrar man att detta händer (om det nu är vårt "fel" att det blivit mögligt)?
Vore så jättetacksam för svar, för det här är INTE roligt alls .
Först kände han ingenting, men efter ett tag när vi började kika på balar från olika sidor kunde man först se att det liksom var luddigt på stråna och sen på vissa var det svarta fläckar. Jag tycker det är jättesvårt att helt säkert säga att de luktar mögel, men eftersom jag reagerade så MÅSTE det helt enkelt vara det.
Hela yttre lagret av hö är åtminstone lite mögligt, har inte kollat inne i balhögen ännu - suck, jag vill inte veta helst . Iallafall. Jag är inställd på att göra mig av med ALLT hö, bränna det eller nåt, för jag är så osäker på mig själv att jag inte skulle upptäcka om det är mögelsporer (eller vad det heter) i höt, som kanske inte syns riktigt lika klart.
Vad tycker ni? Och hur är det eg.? Är allt "smittat" eller kan vissa av balarna fortfarande vara "friska"? Det där luddet på stråna är väl mögel?
Då kommer min nästa fråga. Hur kommer det sig att höt blir mögligt? Är det för att det är fuktigt när det pressas eller är det pga hur vi har höt på logen? Hur förvarar man det bäst och hur förhindrar man att detta händer (om det nu är vårt "fel" att det blivit mögligt)?
Vore så jättetacksam för svar, för det här är INTE roligt alls .