Jag har åkt runt en del och tittat på olika ridskolor och skulle gärna vilja ha er åsikt om de olika ridskolorna i Sthlm. Jag tycker det kan vara nyttigt att byta ridskola efter många år på samma ställe. En ny plats med nya hästar, nya instruktörer och nya människor. Skriv gärna och berätta om era klubbar. Har ni något ni rekommenderar/avfärdar?
Det bror så väldigt mycket på vad man vill ha ut av ridskolan om man tycker att den är bra eller ej. Några vill ha ett litet stall med gemytlig stämning, och tycker kanske inte att det gör så mycket om hästarna har lite lägre utbildningsståndpunkt. Andra vill träna för tävling och bryr sig mindre om "mysigheten" och mer om att ridlärare och hästar är välutbildade. Ytterligare någon vill bara att stallet ska ligga nära hemmet.
Jag tycker att stall en bit utanför stan är att föredra, eftersom det oftare är bättre hästmiljö då, med hagar och kanske även lite skog att rida i. Jag har ridit/provridit på ca 10 olika ridskolor runt Stockholm. Jag tycker bäst om Värmdö ridklubb och Botkyrka ridsällskap, och trivdes sämst på Solna fältrittklubb och Tungelsta ridskola. Men det är ju förstås min högst personliga åsikt! :) Men du har rätt i att det är nyttigt att prova olika ridlärare och hästar! Det har i alla fall jag lärt mig mycket på!!
träna ganska hårt och lära mig någonting, men samtidigt vill jag inte att det ska vara jättestojjigt i stallet. En viss ordning och reda måste det vara. Jag är intresserad av hoppning och söker därför en ridskola där man får hoppa mer än 4 gånger per termin som vissa har Jag håller med dig om att det nog är bra att det ligger lite utanför stan med tanke på hagar osv. Vad var det som var bra respektive dåligt med de klubbar du nämnde?Katja
Själv tycker jag om trivsamma ridskolor, där stämningen är bra och hästarna välridna och trevliga/väluppfostrade (dvs inga halvdöda sura typiska "ridskolehästar"). Och trevliga ridskolor tycker jag att Värmdö och Botkyrka är!
Vill man ha ut lite mer av sin ridning ska man nog inte rida på Tungelsta eller Gladö, där jag har upplevt hästarna som mindre välutbildade. Solna gillade jag inte för att jag blev så otrevligt bemött där, hästarna var inge trevliga och det var för många elever per lektion. Solna är även väldigt dressyrinriktat, så det är kanske ingenting för den hoppintresserade.
Vill man ha mycket hoppning har jag för mig att man fick hoppa var tredje gång på Vendelsö ridskola. Södertörn ryttarcenter ligger aningen långt bort, men är lite hoppinriktat och lite annorlunda ridskola överhuvudtaget... Äppelviken har mycket välutbildade hästar, och vill man utvecklas kan man rida där (dom tar inte emot nybörjare där har jag för mej)! Lite snobbigt dock, enligt min åsikt.
Detta var lite om hur jag har upplevt några olika ridskolor... Lycka till i ditt sökande!
Måste få försvarra Solna ridskola lite. Tycker att det är hemskt tråkigt att Ami kände sig illa bemött när hon red på Solna. Själv har jag ridit där i närmare tio år och trivs alldeles utmärkt och jag vet många som tycker att det är trevligt hos oss. Nu är ju alla människor olika och Ami kanske inte passade ihop med den ridlärare hon red för.Solna ridskola tycker jag är väldigt bra om man vill skaffa sig en ridutbildning, dvs lära sig från grunden och inte bara göra en massa roliga saker, visst är det roligt också man det är inte så mycket häftig uteridning och i de vanliga grupperna ganska lite hoppning så där håller jag helt med Ami. Däremot finns det faktiskt speciella hoppgrupper som nästan bara hoppar. Dessa finns på olika nivåer från nästan nybörjare till tävlings nivå (LC-LB.Det finns också grupper som bara rider dressyr och inte hoppar alls, även dessa finns på olika nivåer. Som sagt allt kan inte passa alla men om du (katja alltså) vill rida på en ridskola där du lär dig saker grundligt och har möjlighet att tävla lite grann när du kommit så långt kan jag rekomendera Solna. En annan saka som jag tycker är possitivt med Solna är att man så långt det går har en speciell häst man rider, visst byter man ibland men målet är att man skall ha en huvudhäst i en period för att lättare kunna utvecklas och inte behöva börja varja lektion med att lära känna hästen.
på Järfälla Ridcenter nu och tycker visserligen inte att det är något större fel där, men är även intresserad av andra alternativ - kanske av att rida kvar på Järfälla + en ridskola till. Om jag hinner vill säga, jag rider nämligen min medryttarhäst också... Jag inser att alla ridskolor har bra och dåliga sidor, det har Järfälla också. Det finns saker jag är missnöjd med, men även saker jag tycker är bra. Dessutom tror jag det är nyttigt att byta lite hästar och ridlärare för att inte "bli fast" i ridningen. Om man har ridit på en ridskola länge, jag har ändå ridit på Järfälla i sju år, är det lätt att man får föruppfattade meningar om hästarna och rider som man egentligen inte borde. Förstår ni? Om man sitter på en helt ny häst rider man kanske det bästa man kan, men om man får hästen i stallet med det "slöaste" ryktet kanske man inte försöker tillräckligt.
Jag vill tipsa dig och alla andra om Mälarhöjdens Ridskola i Sätra. Sedan de bytte ägare har det blivit mycket bättre. Trevliga instruktörer och bra välutbildade hästar.