NH är 2
Genom att göra alla fel som går att göra och några som inte ska nämnas, så börjar man fundera varför det blev som det blev. Det måste finnas sätt som är riktiga sett ur hästens synvinkel. Det "vanliga" är så mycket inriktad på "hur" inte "varför". Sen börjar man att läsa vad som skrivs och studerar varför, inte så mycket hur utan varför. Då börjar ett mönster framträda. När man förstår varför så kan det apliceras på annat, och bitarna börjar ramla så att säga på plats. Värd att studeras är armes ridlära och Musselers ridlära, där finns det mycket att hämta. Och Xenophon som jag hittade i förra veckan har väldigt mycket att ge. Parreli är suverän, Hemphlinger så där. Roberts är en biografi med några gobitar. Men de gamla böckerna är bäst. Skillnaden mellan vanligt och NH kan beskrivas så här, hur får jag ner hästens nos, jo, sätt dit ett hinder, NH frågar varför är huvudet uppe, sen tar man bort orsaken. Ungefär så kom jag fram till mitt sätt att arbeta, det finns säkert fler som har liknande erfarenheter. Låter det långsökt om svenska tränare börjar hålla kurser, är säker på att det finns många som skulle kunna om de ville.
Du då Antti?
Har läst din bok och många av dina inlägg och anser att du själv borde kunna hålla kurser om du är intresserad. Är säker på att du skulle få många deltagare!
Tyvär
är för dålig pedagog för att ha så stora kurser. Jag nöjer mig med den nivån som vi har kurser på i dag.
av: antti
e-post:torslund@alvesta.mail.telia.comkl.
13:41:25, 98-07-09
20-30
st. åt gången, fler så blir det svårt att ge alla något. När man ska prata om det så glömmer man så mycket som är viktigt. Men det går fortare att tala.
av: antti
e-post:torslund@alvesta.mail.telia.comkl.
23:48:42, 98-07-08
Kurser
Jag är inte helt säker på att jag förstod dig rätt Antti, men jag svarar på det jag tror att jag förstod.
Jag har läst en del om hästpsykologi och de sätt som finns att träna hästar med utgångspunkt ifrån deras naturliga beteende. Jag är mycket intresserad av att lära mig att använda dessa metoder, men de flesta instruktionsböcker utgår ifrån att man har en helt oförstörd häst och en massa specialhjälpmedel. Hjälpmedlen är naturligtvis bra att ha, men det är inte alla som har möjlighet att bygga t.ex en rundcorall och därför vore det bra att få hjälp utefter de förutsättningar man själv och hästen har.
Det jag vill säga är alltså att det vore jättebra om de som kan håller kurser och ger lektioner så att vi andra kan få lite hjälp att komma igång!!!
Inte långsökt...
snarare bra om det finns svenska eller svensktalande tränare som kan hålla kurser. Vi ser ju här på sidorna hur lätt det är att missförstå varandra, ändå talar vi svenska allihop. Vidare är det lättare för de som är yngre att ta det till sig om de ges möjligheten att förstå.